Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia śląska
magazyn kulinarny Polska 2023
W skrócie: | Karol Okrasa wybierze się do Nadleśnictwa Rybnik. Przygotuje potrawy inspirowane kuchnią regionu oraz produktami z lasu, m.in. roladę z sarniego combra z ogórkiem i boczkiem oraz kluski z topinamburu. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 5 maja za 6 dni |
12:00 | TVP Kobieta (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wybierze się do Nadleśnictwa Rybnik na terenie Górnego Śląska. Przygotuje potrawy inspirowane kuchnią tego regionu oraz produktami z lasu. Prowadzący ugotuje roladę z sarniego combra z ogórkiem i boczkiem, a także marynowaną czerwoną kapustę z leśnymi owocami. Nie zabraknie też klusek z topinamburu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Smak pędów sosny - magazyn kulinarny - dziś, 29 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kiszonki z Beskidu Niskiego - magazyn kulinarny - dziś, 29 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Przy wspólnym stole - magazyn kulinarny - dziś, 29 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smak mięsa z kością - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 7:20
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewski bażant (353) - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kwiaty czarnego bzu - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: W starej piekarni - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Jak jeść by dłużej żyć - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - środa, 1 maja 7:00 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Ryby z jeziora Wdzydze - magazyn kulinarny - środa, 1 maja 12:00