Okrasa łamie przepisy: Dary z lasu i z zagrody
magazyn kulinarny Polska 2014
W skrócie: | Karol Okrasa rusza na Mazury, gdzie przygotowuje potrawy inspirowane smakami dzieciństwa. Kucharz często spędzał wakacje u dziadków, u których jadano głównie to, co wyhodowano w zagrodzie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa rusza na Mazury, gdzie przygotowuje potrawy inspirowane smakami swojego dzieciństwa. Kucharz często spędzał wakacje u dziadków na wsi, u których jadano głównie to, co wyhodowano w zagrodzie lub znaleziono w lesie. Karol przyrządza zatem udka z kurczaka duszone z grzybami i suszonymi owocami oraz pieczone piersi z kurczaka z sałatką z ziemniaków i grzybów.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Z żuławskiego mleka - magazyn kulinarny - dziś, 25 czerwca 7:00
- Okrasa łamie przepisy: Polskie jabłko - magazyn kulinarny - dziś, 25 czerwca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Miód pachnący lasem - magazyn kulinarny - dziś, 25 czerwca 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia bigosu - magazyn kulinarny - dziś, 25 czerwca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewska kuchnia myśliwska - magazyn kulinarny - dziś, 25 czerwca 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Na tropie polskich wędlin - magazyn kulinarny - dziś, 25 czerwca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna i karp na dziko - magazyn kulinarny - dziś, 25 czerwca 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Polesia - magazyn kulinarny - czwartek, 26 czerwca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia śląska - magazyn kulinarny - czwartek, 26 czerwca 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Wędzony twaróg - magazyn kulinarny - czwartek, 26 czerwca 18:40 i 1 późniejsza emisja