Okrasa łamie przepisy: Czekolada na ostro i słono
magazyn kulinarny Polska 2015
W skrócie: | Karol Okrasa odwiedza wytwórnię czekolady. Przybliża intrygujące sposoby wykorzystania tego wyrobu cukierniczego. Przygotowuje dwie potrawy, m.in. danie inspirowane meksykańskim mole poblano. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa odwiedza niewielką wytwórnię, która zajmuje się ręczną produkcją czekolady. Na miejscu przybliża intrygujące sposoby wykorzystania tego wyrobu cukierniczego. Przygotowuje dwie potrawy, m.in. danie inspirowane meksykańskim mole poblano, czyli indykiem w sosie czekoladowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Patelnia z ogniska - magazyn kulinarny - dziś, 3 maja 21:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Świeże ryby z Bałtyku - magazyn kulinarny - niedziela, 4 maja 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia rowerowa - magazyn kulinarny - niedziela, 4 maja 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia pachnąca serem - magazyn kulinarny - niedziela, 4 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Śniadanie na polanie - magazyn kulinarny - poniedziałek, 5 maja 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Polska borówka amerykańska - magazyn kulinarny - poniedziałek, 5 maja 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne sałatki z grilla - magazyn kulinarny - poniedziałek, 5 maja 11:15 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniany agrest i porzeczki - magazyn kulinarny - poniedziałek, 5 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Czas na szparagi - magazyn kulinarny - poniedziałek, 5 maja 16:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kipi kasza - magazyn kulinarny - poniedziałek, 5 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja