Okrasa łamie przepisy: Czekolada na ostro i słono
magazyn kulinarny Polska 2015
W skrócie: | Karol Okrasa odwiedza wytwórnię czekolady. Przybliża intrygujące sposoby wykorzystania tego wyrobu cukierniczego. Przygotowuje dwie potrawy, m.in. danie inspirowane meksykańskim mole poblano. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa odwiedza niewielką wytwórnię, która zajmuje się ręczną produkcją czekolady. Na miejscu przybliża intrygujące sposoby wykorzystania tego wyrobu cukierniczego. Przygotowuje dwie potrawy, m.in. danie inspirowane meksykańskim mole poblano, czyli indykiem w sosie czekoladowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Jabłka ze starego sadu - magazyn kulinarny - dziś, 18 września 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Suflet z ogniska - magazyn kulinarny - dziś, 18 września 17:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Ser, wino i to coś - magazyn kulinarny - dziś, 18 września 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Opowieść o forszmaku - magazyn kulinarny - dziś, 18 września 19:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Smaki Opolszczyzny - magazyn kulinarny - piątek, 19 września 8:20 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Grzybobranie w Borach Tucholskich - magazyn kulinarny - piątek, 19 września 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Nowa kuchnia kujawska - magazyn kulinarny - piątek, 19 września 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kulinarne wspomnienia z dzieciństwa w PGR - magazyn kulinarny - piątek, 19 września 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Żywiecka brukiew - magazyn kulinarny - piątek, 19 września 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia pachnąca serem - magazyn kulinarny - sobota, 20 września 7:10