Sztuka mięsa (9/12)
magazyn kulinarny Polska 2018
W skrócie: | Prowadzący zaprezentuje widzom przepis na kotlety z mięsa wieprzowego w cytrusowo-kawowej marynacie. Przyrządzi również szarpaną łopatkę z chrzanem w bułce z sosem zaprawionym musztardą. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 26 października za 5 dni |
2:40 | Food Network |
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje widzom różne sposoby na przyrządzanie mięsa, które od wieków jest specjalnością polskiej kuchni. W każdym odcinku gotuje dwa autorskie dania oraz przedstawia któryś z rodzajów mięsa: wołowinę, wieprzowinę, drób, dziczyznę czy ryby. Odwiedza także lokalnych hodowców i przedsiębiorców, którzy z pasją opowiadają, w czym tkwi sekret ich produktów.
Prowadzący zaprezentuje przepis na kotlety z mięsa wieprzowego w cytrusowo-kawowej marynacie, podawane z karczochami w cieście. Przyrządzi też szarpaną łopatkę z chrzanem w bułce z sosem zaprawionym musztardą. Na koniec przygotuje kociołek harcerski z mięsem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Sztuka mięsa (4/12) - magazyn kulinarny - dziś, 21 października 9:20 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (5/12) - magazyn kulinarny - dziś, 21 października 9:55 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (6/12) - magazyn kulinarny - dziś, 21 października 10:25 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (7/12) - magazyn kulinarny - dziś, 21 października 11:00
- Sztuka mięsa (8/12) - magazyn kulinarny - dziś, 21 października 11:30
- Sztuka mięsa (3/8) - magazyn kulinarny - piątek, 24 października 16:15
- Sztuka mięsa (4/8) - magazyn kulinarny - piątek, 24 października 16:50
- Sztuka mięsa (10/12) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 25 na 26 października 2:15
- Sztuka mięsa (11/12) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 26 na 27 października 2:35
- Sztuka mięsa (12) - magazyn kulinarny - noc niedz./pon., 26 na 27 października 3:05