Okrasa łamie przepisy: Złota dynia na talerzu
W skrócie: | Dynia zyskuje w polskiej kuchni coraz większą popularność. Warzywo jest niskokaloryczne, zawiera beta- karoten, wiele witamin i minerałów. Kucharz przyrządzi pierogi z pieczoną dynią i szpinakiem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Dynia zyskuje w polskiej kuchni coraz większą popularność. Warzywo jest nie tylko niskokaloryczne, zawiera również beta-karoten, wiele witamin i minerałów. Tym razem kucharz przyrządzi pierożki z pieczoną dynią i szpinakiem w sosie grzybowym. Następnie upiecze tartę, której jednym ze składników będzie śledź. Trzecia propozycja to dyniowy kapuśniak, gotowany na skrzydełkach.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryki - magazyn kulinarny - poniedziałek, 26 maja 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Pasternak na polski stół - magazyn kulinarny - poniedziałek, 26 maja 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Ryby z owocami, czyli pstrąg w truskawkach - magazyn kulinarny - poniedziałek, 26 maja 11:15 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Pomorska jagnięcina - magazyn kulinarny - poniedziałek, 26 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Bieszczadzkie dzikie zioła - magazyn kulinarny - poniedziałek, 26 maja 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Zimne sosy jogurtowe - magazyn kulinarny - poniedziałek, 26 maja 18:40 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia zachodnich Mazur - magazyn kulinarny - poniedziałek, 26 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Przetwory ze śliwki węgierki - magazyn kulinarny - poniedziałek, 26 maja 21:55
- Okrasa łamie przepisy: Na flądry do Ustki - magazyn kulinarny - wtorek, 27 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Specjały ze Wzgórz Dylewskich - magazyn kulinarny - wtorek, 27 maja 16:10