Okrasa łamie przepisy: Soczewiaki, czyli soczewica na talerzu
magazyn kulinarny Polska 2025
| W skrócie: | Karol Okrasa przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Przygotowuje proste lokalne potrawy wraz z zaproszonymi do programu gośćmi. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| sobota, 8 listopada za 11 dni |
14:25 | TVP 1 (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia bez mleka - magazyn kulinarny - dziś, 28 października 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kiszonki zdrowe i smaczne - magazyn kulinarny - dziś, 28 października 14:30
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryki - magazyn kulinarny - dziś, 28 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Na klopsy do Iławy - magazyn kulinarny - dziś, 28 października 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Karp - magazyn kulinarny - dziś, 28 października 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Inne kluski śląskie - magazyn kulinarny - środa, 29 października 7:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Pięknie zalane potrawy - magazyn kulinarny - środa, 29 października 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Zimne sosy jogurtowe - magazyn kulinarny - środa, 29 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Borów Tucholskich - magazyn kulinarny - środa, 29 października 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wołowina dojrzewająca - magazyn kulinarny - środa, 29 października 19:15 i 1 późniejsza emisja
