Okrasa łamie przepisy: Wołowina dojrzewająca
magazyn kulinarny Polska 2012
W skrócie: | Karol odwiedza hodowlę krów rasy czerwonej polskiej, gdzie zwierzęta przez cały rok żyją na swobodzie. Następnie przygotowuje rostbef, pieczony na ognisku antrykot oraz gulasz wołowy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol odwiedza hodowlę rzadkiej rasy krów, czerwonej polskiej, gdzie zwierzęta przez cały rok żyją na swobodzie. Następnie z wołowiny przygotowuje rostbef, pieczony na ognisku antrykot oraz gulasz wołowy zapiekany pod ciastem francuskim.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Inne oblicze pstrąga - magazyn kulinarny - dziś, 31 lipca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Złoty rokitnik - magazyn kulinarny - dziś, 31 lipca 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na dziko - magazyn kulinarny - dziś, 31 lipca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - dziś, 31 lipca 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Od żniw do chleba - magazyn kulinarny - dziś, 31 lipca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Powrót topinamburu na polski stół - magazyn kulinarny - dziś, 31 lipca 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Podlaskie pierogi z serem - magazyn kulinarny - piątek, 1 sierpnia 11:35
- Okrasa łamie przepisy: Jeżyny na polskim talerzu - magazyn kulinarny - piątek, 1 sierpnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe kluski z serem - magazyn kulinarny - piątek, 1 sierpnia 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Na ryby do Gdańska - magazyn kulinarny - piątek, 1 sierpnia 18:35 i 1 późniejsza emisja