Okrasa łamie przepisy: Wołowina dojrzewająca
magazyn kulinarny Polska 2012
W skrócie: | Karol odwiedza hodowlę krów rasy czerwonej polskiej, gdzie zwierzęta przez cały rok żyją na swobodzie. Następnie przygotowuje rostbef, pieczony na ognisku antrykot oraz gulasz wołowy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol odwiedza hodowlę rzadkiej rasy krów, czerwonej polskiej, gdzie zwierzęta przez cały rok żyją na swobodzie. Następnie z wołowiny przygotowuje rostbef, pieczony na ognisku antrykot oraz gulasz wołowy zapiekany pod ciastem francuskim.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Moja kuchnia warszawska - magazyn kulinarny - dziś, 15 października 7:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Konkurs na najlepsze piersi - magazyn kulinarny - dziś, 15 października 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Ryby z owocami, czyli pstrąg w truskawkach - magazyn kulinarny - dziś, 15 października 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Smak suszonych owoców - magazyn kulinarny - dziś, 15 października 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Mazowsza - magazyn kulinarny - dziś, 15 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Zdrowy smak kiszonki - magazyn kulinarny - dziś, 15 października 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Polskie jabłko - magazyn kulinarny - dziś, 15 października 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smak czarnego czosnku - magazyn kulinarny - czwartek, 16 października 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Ryby z dawnej Wisły - magazyn kulinarny - czwartek, 16 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Za króla Sasa łyżką kiełbasa - magazyn kulinarny - czwartek, 16 października 18:40 i 1 późniejsza emisja