Okrasa łamie przepisy: Smak rokitnika

Okrasa łamie przepisy: Smak rokitnika

magazyn kulinarny Polska 2020   b.o.
W skrócie:Rokitnik to roślina wciąż mało popularna i rzadko spotykana w polskiej kuchni. Karol udowodni, że można przyrządzić z niej wiele smacznych potraw. Przygotuje kaczą wątróbkę w sosie z owoców rokitnika.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
środa, 30 lipca
dziś
11:55 TVP Kobieta (z napisami)
czwartek, 7 sierpnia
za 8 dni
17:10 TVP HD (z napisami)

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Rokitnik to roślina wciąż mało popularna i rzadko spotykana w polskiej kuchni. Karol Okrasa udowodni jednak, że można przyrządzić z niej wiele smacznych potraw. W programie przygotuje kaczą wątróbkę w sosie z owoców rokitnika z marchewkową sałatką z olejem z rokitnika, a także dorsza pieczonego w glazurze z rokitnika oraz sałatkę z pieczonym kozim serem i rokitnikowym dresingiem.

Twórcy (pokaż wszystkich)