Okrasa łamie przepisy: Pstrągi ze źródlanej wody
magazyn kulinarny Polska 2019
W skrócie: | Karol uda się do Lejkowa w okolicy Koszalina. Tam woda w stawach hodowlanych jest wyjątkowo czysta, a mięso ryb - bardzo smaczne. Prowadzącyy pokaże, jak przygotować kawior i zrobić tatar. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
W tym odcinku Karol Okrasa uda się do Lejkowa w okolicy Koszalina. Tam woda w stawach hodowlanych jest wyjątkowo czysta, a mięso ryb - bardzo smaczne. Prowadzący pokaże, jak przygotować kawior i zrobić tatara ze świeżego pstrąga, który najlepiej smakuje z prawdziwkami. Zdradzi również przepis na pieczoną rybę z ziemniakami z rusztu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Miód pachnący lasem - magazyn kulinarny - dziś, 24 czerwca 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Z żuławskiego mleka - magazyn kulinarny - środa, 25 czerwca 7:00
- Okrasa łamie przepisy: Polskie jabłko - magazyn kulinarny - środa, 25 czerwca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia bigosu - magazyn kulinarny - środa, 25 czerwca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewska kuchnia myśliwska - magazyn kulinarny - środa, 25 czerwca 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Na tropie polskich wędlin - magazyn kulinarny - środa, 25 czerwca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna i karp na dziko - magazyn kulinarny - środa, 25 czerwca 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Polesia - magazyn kulinarny - czwartek, 26 czerwca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia śląska - magazyn kulinarny - czwartek, 26 czerwca 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Wędzony twaróg - magazyn kulinarny - czwartek, 26 czerwca 18:40 i 1 późniejsza emisja