Okrasa łamie przepisy: Pstrągi ze źródlanej wody
magazyn kulinarny Polska 2019
W skrócie: | Karol uda się do Lejkowa w okolicy Koszalina. Tam woda w stawach hodowlanych jest wyjątkowo czysta, a mięso ryb - bardzo smaczne. Prowadzącyy pokaże, jak przygotować kawior i zrobić tatar. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 11 października jutro |
7:45 | TVP Rozrywka (z napisami) |
niedziela, 12 października pojutrze |
7:10 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
W tym odcinku Karol Okrasa uda się do Lejkowa w okolicy Koszalina. Tam woda w stawach hodowlanych jest wyjątkowo czysta, a mięso ryb - bardzo smaczne. Prowadzący pokaże, jak przygotować kawior i zrobić tatara ze świeżego pstrąga, który najlepiej smakuje z prawdziwkami. Zdradzi również przepis na pieczoną rybę z ziemniakami z rusztu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Jabłka ze starego sadu - magazyn kulinarny - dziś, 10 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Polska wieprzowina na trzy sposoby - magazyn kulinarny - dziś, 10 października 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Chłodniki na zimny maj - magazyn kulinarny - dziś, 10 października 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Królowe cytryny - magazyn kulinarny - sobota, 11 października 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Smaki Opolszczyzny - magazyn kulinarny - sobota, 11 października 8:20 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kaszubskie przysmaki z dziczyzny - magazyn kulinarny - sobota, 11 października 12:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Spotkanie z trawą żubrową - magazyn kulinarny - sobota, 11 października 14:25 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Moja kuchnia warszawska - magazyn kulinarny - sobota, 11 października 15:25 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Smaki Trójmiasta - magazyn kulinarny - sobota, 11 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia gryki - magazyn kulinarny - sobota, 11 października 21:50