Okrasa łamie przepisy: Smak lawendy
W skrócie: | Kwiaty lawendy mają charakterystyczny, mocny zapach, dlatego chętnie używane są do produkcji olejków i perfum. Karol udowodni, że można je również wykorzystać do przygotowania smacznych potraw. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Kwiaty lawendy mają charakterystyczny, mocny zapach, dlatego chętnie używane są do produkcji olejków i perfum. Karol udowodni, że można je również wykorzystać do przygotowania smacznych potraw, nie tylko napojów, koktajli i herbat, ale także do dań mięsnych rybnych czy deserów. Ugotuje karkówkę wieprzową w lawendowym sosie z serowym purée, serowo-ziemniaczane placki z wędzoną rybą i lawendą oraz placek z jabłkami i lawendowym cukrem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Moja kuchnia warszawska - magazyn kulinarny - dziś, 15 października 7:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Konkurs na najlepsze piersi - magazyn kulinarny - dziś, 15 października 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Ryby z owocami, czyli pstrąg w truskawkach - magazyn kulinarny - dziś, 15 października 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Smak suszonych owoców - magazyn kulinarny - dziś, 15 października 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Mazowsza - magazyn kulinarny - dziś, 15 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Zdrowy smak kiszonki - magazyn kulinarny - dziś, 15 października 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Polskie jabłko - magazyn kulinarny - dziś, 15 października 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smak czarnego czosnku - magazyn kulinarny - czwartek, 16 października 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Ryby z dawnej Wisły - magazyn kulinarny - czwartek, 16 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Za króla Sasa łyżką kiełbasa - magazyn kulinarny - czwartek, 16 października 18:40 i 1 późniejsza emisja