Okrasa łamie przepisy: Smak czarnej porzeczki
| W skrócie: | Prowadzący odwiedzi plantację czarnej porzeczki na malowniczym Roztoczu nieopodal Zamościa. Przyrządzi kebab z jagnięciny podany w chlebku pita wraz z surówką z czerwonej kapusty i czarnej porzeczki. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Prowadzący odwiedzi plantację czarnej porzeczki na malowniczym Roztoczu nieopodal Zamościa. Zaprezentuje prozdrowotne właściwości tych owoców, które nadają się zarówno do dań mięsnych, rybnych, jak i deserów. Przyrządzi kebab z jagnięciny podany w chlebku pita wraz z ciepłą surówką z czerwonej kapusty i czarnej porzeczki, pulpety z karpia i sandacza z kiszoną kapustą oraz miodowym sosem z czarnej porzeczki oraz chrupiącego sandacza z ziemniakami w maśle z curry i zimnym sosem z czarnej porzeczki z orientalnymi przyprawami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kwiaty czarnego bzu - magazyn kulinarny - dziś, 14 grudnia 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe kluski z serem - magazyn kulinarny - dziś, 14 grudnia 7:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ciasta z ognia - magazyn kulinarny - dziś, 14 grudnia 12:10
- Okrasa łamie przepisy: Kiszonki zdrowe i smaczne - magazyn kulinarny - dziś, 14 grudnia 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniane ryby - magazyn kulinarny - poniedziałek, 15 grudnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Z paleniska i z fajerki - magazyn kulinarny - poniedziałek, 15 grudnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Hałuszki podlaskie - magazyn kulinarny - poniedziałek, 15 grudnia 11:50 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Moja kuchnia warszawska - magazyn kulinarny - poniedziałek, 15 grudnia 14:25 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Domowe musztardy - magazyn kulinarny - poniedziałek, 15 grudnia 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Soczewiaki, czyli soczewica na talerzu - magazyn kulinarny - poniedziałek, 15 grudnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
