Okrasa łamie przepisy: Smak czarnej porzeczki
W skrócie: | Prowadzący odwiedzi plantację czarnej porzeczki na malowniczym Roztoczu nieopodal Zamościa. Przyrządzi kebab z jagnięciny podany w chlebku pita wraz z surówką z czerwonej kapusty i czarnej porzeczki. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Prowadzący odwiedzi plantację czarnej porzeczki na malowniczym Roztoczu nieopodal Zamościa. Zaprezentuje prozdrowotne właściwości tych owoców, które nadają się zarówno do dań mięsnych, rybnych, jak i deserów. Przyrządzi kebab z jagnięciny podany w chlebku pita wraz z ciepłą surówką z czerwonej kapusty i czarnej porzeczki, pulpety z karpia i sandacza z kiszoną kapustą oraz miodowym sosem z czarnej porzeczki oraz chrupiącego sandacza z ziemniakami w maśle z curry i zimnym sosem z czarnej porzeczki z orientalnymi przyprawami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniane mirabelki - magazyn kulinarny - dziś, 1 lipca 17:10 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Ryby morskie - magazyn kulinarny - dziś, 1 lipca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kurki na trzy sposoby - magazyn kulinarny - dziś, 1 lipca 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Konfitura z zielonych orzechów - magazyn kulinarny - środa, 2 lipca 7:00
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na Wiśle - magazyn kulinarny - środa, 2 lipca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na dziko - magazyn kulinarny - środa, 2 lipca 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Pieczywo - magazyn kulinarny - środa, 2 lipca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna o egzotycznym smaku - magazyn kulinarny - środa, 2 lipca 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pyry z gzikiem i plińce z pomoćką - magazyn kulinarny - czwartek, 3 lipca 11:55
- Okrasa łamie przepisy: Pomorska jagnięcina - magazyn kulinarny - czwartek, 3 lipca 17:10