Okrasa łamie przepisy: Smak czarnej porzeczki
W skrócie: | Prowadzący odwiedzi plantację czarnej porzeczki na malowniczym Roztoczu nieopodal Zamościa. Przyrządzi kebab z jagnięciny podany w chlebku pita wraz z surówką z czerwonej kapusty i czarnej porzeczki. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Prowadzący odwiedzi plantację czarnej porzeczki na malowniczym Roztoczu nieopodal Zamościa. Zaprezentuje prozdrowotne właściwości tych owoców, które nadają się zarówno do dań mięsnych, rybnych, jak i deserów. Przyrządzi kebab z jagnięciny podany w chlebku pita wraz z ciepłą surówką z czerwonej kapusty i czarnej porzeczki, pulpety z karpia i sandacza z kiszoną kapustą oraz miodowym sosem z czarnej porzeczki oraz chrupiącego sandacza z ziemniakami w maśle z curry i zimnym sosem z czarnej porzeczki z orientalnymi przyprawami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Bieszczadzkie inspiracje - magazyn kulinarny - dziś, 1 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Na flądry do Ustki - magazyn kulinarny - dziś, 1 maja 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne sałatki z grilla - magazyn kulinarny - piątek, 2 maja 11:35 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: W podlaskim ogrodzie ziołowym - magazyn kulinarny - piątek, 2 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - piątek, 2 maja 16:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Śniadanie na polanie - magazyn kulinarny - piątek, 2 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Polska borówka amerykańska - magazyn kulinarny - piątek, 2 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ryby w marynatach - magazyn kulinarny - sobota, 3 maja 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Świeże ryby z Bałtyku - magazyn kulinarny - sobota, 3 maja 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Białe sosy - magazyn kulinarny - sobota, 3 maja 8:05 i 1 późniejsza emisja