x
Okrasa łamie przepisy: Sandomierz pachnący serem

Okrasa łamie przepisy: Sandomierz pachnący serem

magazyn kulinarny Polska 2014   b.o.
W skrócie:Karol odwiedza Sandomierz, gdzie każdego roku odbywa się festiwal 'Czas dobrego sera'. W ogrodzie na terenie klasztoru dominikanów przygotowuje zapiekankę z duszonej z warzywami wołowiny.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol odwiedza Sandomierz, gdzie każdego roku odbywa się festiwal "Czas dobrego sera". W ogrodzie na terenie klasztoru dominikanów przygotowuje zapiekankę z duszonej z warzywami wołowiny i rumianą skórką z sera i kukurydzy, pieczonego w liściach winogron łososia w sosie serowym, a także wątróbkę drobiową, smażoną z malinami i młodą cebulką, podaną z chipsami z sera dojrzewającego.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także