Okrasa łamie przepisy: Różne smaki wieprzowiny z grilla
magazyn kulinarny Polska 2014
W skrócie: | Okrasa pokazuje, jak bogate możliwości przyrządzania ciekawych potraw daje mięso wieprzowe. Przyrządza na grillu kotlet wieprzowy z kostką na ostro oraz żeberka w marynacie żurawinowej. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 15 września za 13 dni |
18:40 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa pokazuje, jak bogate możliwości przyrządzania ciekawych potraw daje polskie mięso wieprzowe. Przyrządza na grillu kotlet z kostką na ostro, żeberka w marynacie żurawinowej z kiszonymi cytrynami i sałatką z grillowanych szparagów, a także wędzone polędwiczki w marynacie miodowej z sałatką z białej fasoli i sosem z grillowanego czosnku.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Specjały ze Wzgórz Dylewskich - magazyn kulinarny - dziś, 2 września 16:40
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Niecodzienna kukurydza - magazyn kulinarny - dziś, 2 września 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: W stołówce na warszawskiej Pradze - magazyn kulinarny - dziś, 2 września 18:35 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - dziś, 2 września 19:05 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Na jagody - magazyn kulinarny - środa, 3 września 7:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna - magazyn kulinarny - środa, 3 września 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Festiwal ziemniaka - magazyn kulinarny - środa, 3 września 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na lodzie - magazyn kulinarny - środa, 3 września 18:35 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - środa, 3 września 19:05 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Własnoręcznie przygotowane konserwy - magazyn kulinarny - czwartek, 4 września 12:00 i 1 późniejsza emisja