Okrasa łamie przepisy: Pstrągi ze źródlanej wody
magazyn kulinarny Polska
W skrócie: | Karol uda się do Lejkowa w okolicy Koszalina. Tam woda w stawach hodowlanych jest wyjątkowo czysta, a mięso ryb - bardzo smaczne. Prowadzącyy pokaże, jak przygotować kawior i zrobić tatar. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
W tym odcinku Karol Okrasa uda się do Lejkowa w okolicy Koszalina. Tam woda w stawach hodowlanych jest wyjątkowo czysta, a mięso ryb - bardzo smaczne. Prowadzący pokaże, jak przygotować kawior i zrobić tatara ze świeżego pstrąga, który najlepiej smakuje z prawdziwkami. Zdradzi również przepis na pieczoną rybę z ziemniakami z rusztu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kaczka - magazyn kulinarny - dziś, 7 lipca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Talerz bieszczadzkiego leśnika - magazyn kulinarny - dziś, 7 lipca 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Kwiaty czarnego bzu - magazyn kulinarny - dziś, 7 lipca 11:15
- Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna - magazyn kulinarny - dziś, 7 lipca 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Szczupak nad Jeziorakiem - magazyn kulinarny - dziś, 7 lipca 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Karp - magazyn kulinarny - dziś, 7 lipca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Zamorski indyk - magazyn kulinarny - dziś, 7 lipca 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Własnoręcznie przygotowane konserwy - magazyn kulinarny - wtorek, 8 lipca 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kolorowe oliwy smakowe - magazyn kulinarny - wtorek, 8 lipca 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Wołowina dojrzewająca - magazyn kulinarny - wtorek, 8 lipca 18:40 i 1 późniejsza emisja