Okrasa łamie przepisy: Przy wspólnym stole
W skrócie: | Karol Okrasa zaprasza widzów do gotowania inspirowanego smakami z dzieciństwa. Na Mazurach przygotowuje korzenny gulasz wieprzowy, duszonego królika z kaszą i buraczkami oraz zupę z piwa i twarogu. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 25 maja za 13 dni |
7:40 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Gospodarz programu, Karol Okrasa, zaprasza widzów do wspólnego gotowania inspirowanego smakami z dzieciństwa. On sam wczesne lata swojego życia spędził w pegeerowskim bloku, gdzie mieszkańcy dzielili się z sąsiadami, tym co sami wyhodowali lub zasadzili w przyblokowym ogródku. Na Mazurach, w niewielkim Szczuplinie przygotowuje trzy potrawy: korzenny gulasz wieprzowy z cebulą, duszonego królika z kaszą i buraczkami oraz pożywną zupę z piwa i twarogu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne pędy chmielu - magazyn kulinarny - dziś, 12 maja 16:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - dziś, 12 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna - magazyn kulinarny - dziś, 12 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kozienickie przysmaki - magazyn kulinarny - dziś, 12 maja 21:55
- Okrasa łamie przepisy: Żeberka na trzy sposoby - magazyn kulinarny - wtorek, 13 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na Wiśle - magazyn kulinarny - wtorek, 13 maja 16:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - wtorek, 13 maja 18:40 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Własnoręcznie przygotowane konserwy - magazyn kulinarny - wtorek, 13 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne sałatki z grilla - magazyn kulinarny - środa, 14 maja 7:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Mielone na szpadzie - magazyn kulinarny - środa, 14 maja 12:00