Okrasa łamie przepisy: Polskie warzywa prosto z pola
| W skrócie: | Okrasa wyrusza do Wielkopolski, by stworzyć potrawy ze świeżo zebranych warzyw. Pokazuje przepisy na marchewkę, selera, pietruszkę i pora duszone w samodzielnie przygotowanym sosie curry. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol wyrusza na pola Wielkopolski, by zaprezentować potrawy ze świeżo zebranych polskich warzyw. Okazuje się, że można z nich stworzyć ciekawe dania, które urozmaicą domowe menu. Na miejscu pokazuje przepisy na marchewkę, selera, pietruszkę i pora duszone w samodzielnie przygotowanym, niezwykle aromatycznym sosie curry oraz smażonego halibuta z duszoną dynią i sałatką z młodej cebulki.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Soczewiaki, czyli soczewica na talerzu - magazyn kulinarny - dziś, 16 grudnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Jabłka ze Starych Jabłonek - magazyn kulinarny - dziś, 16 grudnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Zamorski indyk - magazyn kulinarny - dziś, 16 grudnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy - magazyn kulinarny - dziś, 16 grudnia 14:25
- Okrasa łamie przepisy: Fasole zamiast ziemniaka - magazyn kulinarny - dziś, 16 grudnia 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Suszone wspomnienia z Borów Tucholskich - magazyn kulinarny - dziś, 16 grudnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Żołnierskie dzieje ziemniaka - magazyn kulinarny - dziś, 16 grudnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe grzybowniczki - magazyn kulinarny - środa, 17 grudnia 7:00 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia płynąca maślanką - magazyn kulinarny - środa, 17 grudnia 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smak wędzonej śliwki - magazyn kulinarny - środa, 17 grudnia 17:10 i 3 późniejsze emisje
