x

Okrasa łamie przepisy: Pieczywo

magazyn kulinarny Polska   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa przybliża sekrety wypieku wybornego pieczywa oraz pokazuje potrawy, jakie można z niego przyrządzić. Porównuje też proces wypieku chleba w piekarni oraz w warunkach domowych.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

W tym odcinku Karol Okrasa przybliża widzom sekrety wypiekania naprawdę wybornego pieczywa. Ponadto pokazuje, jakie potrawy można z niego przyrządzić. Prowadzący sprawdza kilka przepisów walcząc z kulinarnymi stereotypami. Na koniec znany kucharz porównuje proces wypieku chleba w tradycyjnej piekarni oraz w warunkach domowych.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także