Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie
magazyn kulinarny Polska 2023
W skrócie: | Tym razem Okrasa wyruszy do Nadleśnictwa Gryfino. Odwiedzi między innymi Krzywy Las. Kucharz przygotuje pasztecik szczeciński, wyrób z ciasta drożdżowego, nadziewany mięsem, kapustą i grzybami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 30 lipca dziś |
7:00 | TVP Polonia (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Tym razem Okrasa wyruszy do Nadleśnictwa Gryfino. Odwiedzi między innymi Krzywy Las, nazwany tak na cześć swojej wyjątkowej roślinności. Kucharz przygotuje pasztecik szczeciński, wyrób z ciasta drożdżowego, nadziewany mięsem, kapustą i grzybami. Nie ma wątpliwości, że ta potrawa wiąże się znacząco ze sztandarowym wyrobem tamtego rejonu - paprykarzem szczecińskim.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne grillowanie z nowalijkami - magazyn kulinarny - dziś, 30 lipca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Jesienna dynia - magazyn kulinarny - dziś, 30 lipca 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Smak rokitnika - magazyn kulinarny - dziś, 30 lipca 11:55 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - dziś, 30 lipca 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Inne oblicze pstrąga - magazyn kulinarny - dziś, 30 lipca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Złoty rokitnik - magazyn kulinarny - dziś, 30 lipca 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na dziko - magazyn kulinarny - czwartek, 31 lipca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - czwartek, 31 lipca 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Od żniw do chleba - magazyn kulinarny - czwartek, 31 lipca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Powrót topinamburu na polski stół - magazyn kulinarny - czwartek, 31 lipca 19:15 i 1 późniejsza emisja