Okrasa łamie przepisy: Obiad w jednym termosie
| W skrócie: | Karol Okrasa pokaże widzom, jak przyrządzić smaczny posiłek, który po zamknięciu w termosie nie straci swych wartości odżywczych. Przygotuje m.in. gulasz z tofu i ciecierzycy oraz zupę rybną. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Wyruszając na wycieczkę, warto mieć ze sobą coś do zjedzenia. Przy odrobinie dobrych chęci z kilku prostych składników można przygotować pożywne danie. Karol Okrasa pokaże widzom, jak przyrządzić smaczny posiłek, który po zamknięciu w termosie nie straci swych wartości odżywczych. Mistrz kuchni udowodni, że istnieje wiele produktów, które nie wymagają długiej obróbki cieplnej, m.in. kasze, niektóre ryby czy mięsa. Wystarczy je zalać wrzątkiem i są już gotowe do spożycia. Karol najpierw zaprezentuje coś w rodzaju paprykarza z wędzonym pstrągiem i kaszą z komosy ryżowej. Drugą propozycją jest gulasz z tofu i ciecierzycy. Ostatnią pozycją w menu będzie szybka zupa rybna z dorsza i tofu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniane ryby - magazyn kulinarny - poniedziałek, 15 grudnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Z paleniska i z fajerki - magazyn kulinarny - poniedziałek, 15 grudnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Hałuszki podlaskie - magazyn kulinarny - poniedziałek, 15 grudnia 11:50 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Moja kuchnia warszawska - magazyn kulinarny - poniedziałek, 15 grudnia 14:25 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Domowe musztardy - magazyn kulinarny - poniedziałek, 15 grudnia 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Soczewiaki, czyli soczewica na talerzu - magazyn kulinarny - poniedziałek, 15 grudnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Jabłka ze Starych Jabłonek - magazyn kulinarny - poniedziałek, 15 grudnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Trzy razy ziemniaki - magazyn kulinarny - poniedziałek, 15 grudnia 21:45
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Zamorski indyk - magazyn kulinarny - wtorek, 16 grudnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy - magazyn kulinarny - wtorek, 16 grudnia 14:25
