Okrasa łamie przepisy: Nieznany burak cukrowy
magazyn kulinarny Polska
W skrócie: | Karol łamie przekonanie, jakoby burak cukrowy nadawał się jedynie do produkcji cukru i na paszę dla zwierząt. Przygotowuje z niego ciasto z orzechami oraz jako dodatek do łososia. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol łamie przekonanie, jakoby burak cukrowy nadawał się jedynie do produkcji cukru i na paszę dla zwierząt. Przypomina, że dawniej był chętnie i powszechnie wykorzystywany w polskiej kuchni. Na potwierdzenie swoich słów przygotowuje ciasto z buraka cukrowego z orzechami oraz łososia z pieczonymi burakami cukrowymi.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Polesia - magazyn kulinarny - czwartek, 8 maja 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Gęś w czereśniach - magazyn kulinarny - czwartek, 8 maja 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Minikiwi nowość na talerzu - magazyn kulinarny - czwartek, 8 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - czwartek, 8 maja 16:15 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - czwartek, 8 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Blisko do talerza - magazyn kulinarny - czwartek, 8 maja 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Chłodniki na zimny maj - magazyn kulinarny - piątek, 9 maja 11:35 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Tradycyjne polskie oleje - magazyn kulinarny - piątek, 9 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - piątek, 9 maja 16:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - piątek, 9 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja