Okrasa łamie przepisy: Nieznany burak cukrowy
magazyn kulinarny Polska
W skrócie: | Karol łamie przekonanie, jakoby burak cukrowy nadawał się jedynie do produkcji cukru i na paszę dla zwierząt. Przygotowuje z niego ciasto z orzechami oraz jako dodatek do łososia. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol łamie przekonanie, jakoby burak cukrowy nadawał się jedynie do produkcji cukru i na paszę dla zwierząt. Przypomina, że dawniej był chętnie i powszechnie wykorzystywany w polskiej kuchni. Na potwierdzenie swoich słów przygotowuje ciasto z buraka cukrowego z orzechami oraz łososia z pieczonymi burakami cukrowymi.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Mięczaki na polskim stole - magazyn kulinarny - dziś, 5 lipca 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniane mirabelki - magazyn kulinarny - dziś, 5 lipca 7:35
- Okrasa łamie przepisy: Mniej cukru, więcej zdrowia - magazyn kulinarny - dziś, 5 lipca 7:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Blisko do talerza - magazyn kulinarny - dziś, 5 lipca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewska kuchnia myśliwska - magazyn kulinarny - dziś, 5 lipca 14:25 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Szczupak nad Jeziorakiem - magazyn kulinarny - dziś, 5 lipca 15:25 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne - magazyn kulinarny - dziś, 5 lipca 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Zimowe grzybobranie - magazyn kulinarny - niedziela, 6 lipca 7:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Gąska z gąską - magazyn kulinarny - niedziela, 6 lipca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Polska borówka amerykańska - magazyn kulinarny - niedziela, 6 lipca 17:10