Okrasa łamie przepisy: Na połów stynki
magazyn kulinarny
W skrócie: | Karol Okrasa jedzie na Mazury, by wspólnie z rybakami z Mikołajek wziąć udział w połowie stynki. Przyrządza zupę z lina oraz stynki smażone na grzankach z sałatką z czerwonej cebuli. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Znawca kuchni Karol Okrasa wybiera się na Mazury, by wspólnie z rybakami z Mikołajek wziąć udział w połowie stynki. Przyrządza zupę z lina, stynki smażone, podane na chrupiących grzankach i sałatką z czerwonej cebuli, oraz w lekkich zalewach octowych.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Ryby z dawnej Wisły - magazyn kulinarny - dziś, 21 maja 7:30
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia na ziarnku grochu - magazyn kulinarny - dziś, 21 maja 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Sosy ze świeżych ziół - magazyn kulinarny - dziś, 21 maja 8:20
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Kielecczyzny - magazyn kulinarny - dziś, 21 maja 12:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Owoce po nalewkach - magazyn kulinarny - dziś, 21 maja 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Pieczarki na trzy sposoby - magazyn kulinarny - dziś, 21 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na Wiśle - magazyn kulinarny - środa, 22 maja 7:00 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Własnoręcznie przygotowane konserwy - magazyn kulinarny - środa, 22 maja 7:30
- Okrasa łamie przepisy: Szybki grill - magazyn kulinarny - środa, 22 maja 12:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - środa, 22 maja 14:50