Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa udaje się w okolice Lubawy na Mazurach, gdzie przygotowuje dwa dania: halibuta pieczonego w liściach kapusty z sosem z kaczki oraz tradycyjną zupę czerninę.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Na kiszkę do Supraśla - magazyn kulinarny - niedziela, 10 sierpnia 7:30
- Okrasa łamie przepisy: Ekologiczne nowalijki - magazyn kulinarny - niedziela, 10 sierpnia 8:05 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Na żuławskim szlaku - magazyn kulinarny - niedziela, 10 sierpnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Indyk inaczej - magazyn kulinarny - niedziela, 10 sierpnia 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Perliczka na nowo odkryta - magazyn kulinarny - poniedziałek, 11 sierpnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Ryby z jeziora Wdzydze - magazyn kulinarny - poniedziałek, 11 sierpnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kwiaty i zioła na talerzu - magazyn kulinarny - poniedziałek, 11 sierpnia 11:15 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia na letnie dni - magazyn kulinarny - poniedziałek, 11 sierpnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Piąta ćwiartka - magazyn kulinarny - poniedziałek, 11 sierpnia 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Kapłony w Wilanowie - magazyn kulinarny - poniedziałek, 11 sierpnia 18:40 i 1 późniejsza emisja