Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 27 października za 10 dni |
19:15 | TVP Rozrywka (z napisami) |
wtorek, 28 października za 11 dni |
7:45 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa udaje się w okolice Lubawy na Mazurach, gdzie przygotowuje dwa dania: halibuta pieczonego w liściach kapusty z sosem z kaczki oraz tradycyjną zupę czerninę.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kiszonki zdrowe i smaczne - magazyn kulinarny - dziś, 17 października 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ser, wino i to coś - magazyn kulinarny - dziś, 17 października 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wędzony twaróg - magazyn kulinarny - dziś, 17 października 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na grzybobraniu - magazyn kulinarny - sobota, 18 października 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kaszubskie przysmaki z dziczyzny - magazyn kulinarny - sobota, 18 października 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wrocławski bigos - magazyn kulinarny - sobota, 18 października 8:20 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna - magazyn kulinarny - sobota, 18 października 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Inne kluski śląskie - magazyn kulinarny - sobota, 18 października 14:25 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Spotkanie z trawą żubrową - magazyn kulinarny - sobota, 18 października 15:25 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Moja kuchnia warszawska - magazyn kulinarny - sobota, 18 października 17:10