Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa udaje się w okolice Lubawy na Mazurach, gdzie przygotowuje dwa dania: halibuta pieczonego w liściach kapusty z sosem z kaczki oraz tradycyjną zupę czerninę.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Opowieść o gofrach - magazyn kulinarny - dziś, 7 czerwca 8:40 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kurki na trzy sposoby - magazyn kulinarny - dziś, 7 czerwca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kwiaty czarnego bzu - magazyn kulinarny - dziś, 7 czerwca 14:25 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - dziś, 7 czerwca 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Tajemnicza lukrecja - magazyn kulinarny - dziś, 7 czerwca 16:20 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne smardze - magazyn kulinarny - dziś, 7 czerwca 21:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Chwasty na talerzu - magazyn kulinarny - niedziela, 8 czerwca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Na szafranowym polu - magazyn kulinarny - niedziela, 8 czerwca 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna o egzotycznym smaku - magazyn kulinarny - niedziela, 8 czerwca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Gęś i kaczka na jednym stole - magazyn kulinarny - poniedziałek, 9 czerwca 7:10