Sztuka mięsa (4/8)
| W skrócie: | Tomasz Jakubiak zdradzi swoje sposoby na przyrządzenie pysznego grillowanego mięsa. Podsunie przepisy na kotleciki cielęce z konfiturą agrestową podane z plackami ziemniaczanymi i kapustą kiszoną. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Autorski program kulinarny, w którym Tomek Jakubiak pokaże, jak z pomysłem przyrządzić i serwować wołowinę, wieprzowinę czy drób. W trzecim sezonie prowadzący po raz kolejny zdradzi tajemnice smacznych potraw mięsnych - wyjaśni, jak je gotować, by były wyraziste w smaku. Podzieli się przepisami na takie dania, jak: smażony schab z sosem z francuskiej musztardy doprawionej jabłkami, duszona cielęcina w białym winie czy grillowane kotlety cielęce z plackami i agrestową konfiturą. Złoży wizytę lokalnym hodowcom i odwiedzi najciekawsze lokale gastronomiczne, które specjalizują się w mięsie z grilla, pieca lub rożna. Wraz z szefami kuchni da kilka cennych rad i zainspiruje do eksperymentów we własnej kuchni. W tej serii programu Tomasz Jakubiak wybierze się m.in. do Poznania, gdzie serwują pyszne wieprzowe żeberka, do Katowic po informacje na temat współczesnej kuchni śląskiej i do Ojcowa, by spróbować smakowitego pstrąga.
Tomasz Jakubiak zdradzi swoje sposoby na przyrządzenie pysznego grillowanego mięsa. Podsunie przepisy na kotleciki cielęce z pikantną konfiturą agrestową podane z plackami ziemniaczanymi i kapustą kiszoną. Oprócz tego pokaże, jak przyszykować wolno pieczone żebra wołowe z pastą z bakłażana i pomidorami z grilla. Prowadzący uda się też do Poznania. Na miejscu zajrzy do food trucka UP in SMOKE BBQ, prowadzonego przez Pawła i Filipa. Podają oni przepyszne, długo pieczone żeberka.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Tomasz Jakubiak
gospodarz
Zobacz także
- Sztuka mięsa (4/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 8 grudnia 16:15 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (5/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 8 grudnia 16:50 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (6/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 8 grudnia 17:25 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (1/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 9 grudnia 9:20
- Sztuka mięsa (2/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 9 grudnia 9:55
- Sztuka mięsa (3/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 9 grudnia 10:25
- Sztuka mięsa (9/12) - magazyn kulinarny - piątek, 12 grudnia 16:15
- Sztuka mięsa (10/12) - magazyn kulinarny - piątek, 12 grudnia 16:50
- Sztuka mięsa (7/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 15 grudnia 16:15 i 1 późniejsza emisja
- Sztuka mięsa (8/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 15 grudnia 16:50 i 1 późniejsza emisja
