Okrasa łamie przepisy: Warzywa ekologiczne
magazyn kulinarny Polska 2012
W skrócie: | W dzisiejszym odcinku gospodarz programu przedstawia potrawy składające się z warzyw i produktów ekologicznych. Dowiemy się, jak uprawia się takie warzywa i co można z nich przyrządzić. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
W dzisiejszym odcinku gospodarz programu przedstawia potrawy składające się z warzyw i produktów ekologicznych. Dowiem się jak uprawia się takie warzywa, czy są one dostępne w sklepach i co można z nich przyrządzić.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Smak suszonych owoców - magazyn kulinarny - dziś, 15 października 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Mazowsza - magazyn kulinarny - dziś, 15 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Zdrowy smak kiszonki - magazyn kulinarny - dziś, 15 października 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Polskie jabłko - magazyn kulinarny - dziś, 15 października 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smak czarnego czosnku - magazyn kulinarny - czwartek, 16 października 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Ryby z dawnej Wisły - magazyn kulinarny - czwartek, 16 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Za króla Sasa łyżką kiełbasa - magazyn kulinarny - czwartek, 16 października 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Na tropie polskich wędlin - magazyn kulinarny - czwartek, 16 października 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Spotkanie z trawą żubrową (26/45) - magazyn kulinarny - piątek, 17 października 8:20
- Okrasa łamie przepisy: Gąska z gąską - magazyn kulinarny - piątek, 17 października 12:00