Okrasa łamie przepisy: Tradycyjny kurczak na nowo
| W skrócie: | Karol Okrasa rusza do rodzinnego miasteczka pod Maciejowicami nad Wisłą. Potrawa, która zapadła mu w pamięć, to niedzielny rosół z kury. Kucharz przyrządza kurczaka karmionego polskimi zbożami. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa rusza do rodzinnego miasteczka pod Maciejowicami nad Wisłą. Potrawa, która dobrze zapadła mu w pamięć, to niedzielny rosół z kury. Kucharz bierze na kulinarny warsztat kurczaka karmionego polskimi zbożami oraz kukurydzą, o specyficznej barwie i aromacie mięsa. Przygotuje trzy dania: smażonego kurczaka z ryżem i warzywami, trzy rosoły na trzech różnych mięsach z kurczaka oraz zupę na kurczaku z warzywami w orientalnym stylu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy - magazyn kulinarny - dziś, 16 grudnia 14:25
- Okrasa łamie przepisy: Fasole zamiast ziemniaka - magazyn kulinarny - dziś, 16 grudnia 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Suszone wspomnienia z Borów Tucholskich - magazyn kulinarny - dziś, 16 grudnia 18:40 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Żołnierskie dzieje ziemniaka - magazyn kulinarny - dziś, 16 grudnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe grzybowniczki - magazyn kulinarny - środa, 17 grudnia 7:00 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia płynąca maślanką - magazyn kulinarny - środa, 17 grudnia 12:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Smak wędzonej śliwki - magazyn kulinarny - środa, 17 grudnia 17:10 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Cuda, czyli ciasta na kiju - magazyn kulinarny - środa, 17 grudnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia żydowska, czyli dawna kuchnia polska - magazyn kulinarny - środa, 17 grudnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Znane zupy w wersji rybnej - magazyn kulinarny - czwartek, 18 grudnia 11:55
