Okrasa łamie przepisy: Smaki Suwalszczyzny
magazyn kulinarny Polska 2016
W skrócie: | Karol Okrasa dociera do Suwalskiego Parku Krajobrazowego. Surowe warunki klimatyczne wpłynęły na lokalną tradycję kulinarną. Nad jeziorem Jaczno prowadzący przygotuje placki z gotowanych ziemniaków. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wybiera się do Suwalskiego Parku Krajobrazowego na spotkanie z suwalską kuchnią. Surowe warunki klimatyczne znacząco wpłynęły na lokalną tradycję kulinarną. Karol wybiera się na jezioro Jaczno, gdzie przygotuje soczewiaki, czyli placki z gotowanych ziemniaków, oraz suwalskie bliny litewskie, czyli placki ziemniaczane z nadzieniem z mięsa króliczego.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie pod żaglami - magazyn kulinarny - dziś, 17 maja 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Potrawy z podlaskiego miodu - magazyn kulinarny - dziś, 17 maja 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne - magazyn kulinarny - dziś, 17 maja 8:10
- Okrasa łamie przepisy: Chłodniki na zimny maj - magazyn kulinarny - dziś, 17 maja 8:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smak pędów sosny - magazyn kulinarny - dziś, 17 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Ryby z owocami, czyli pstrąg w truskawkach - magazyn kulinarny - dziś, 17 maja 14:25 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne smardze - magazyn kulinarny - dziś, 17 maja 16:20 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Inspiracje dubajską czekoladą - magazyn kulinarny - dziś, 17 maja 21:55 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Żeberka na trzy sposoby - magazyn kulinarny - niedziela, 18 maja 7:30
- Okrasa łamie przepisy: Morskie grillowanie - magazyn kulinarny - niedziela, 18 maja 7:40 i 1 późniejsza emisja