Okrasa łamie przepisy: Skarb mazurskich jezior
W skrócie: | Karol Okrasa zatrzymuje się nad Jeziorakiem. Przyrządza kotlety z ziemniaków i szynki szwarcwaldzkiej z burakami i wędzonym węgorzem oraz zapiekankę z kapusty, wędzonego węgorza i puree z ziemniaków. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa zatrzymuje się nad najdłuższym jeziorem w Polsce, Jeziorakiem. Tam przygotowuje dania z wędzonego węgorza, który uznawany jest za największy skarb mazurskich jezior. Mistrz kuchni dzieli się przepisami m.in. na kotlety z ziemniaków i szynki szwarcwaldzkiej z sałatką z buraków i wędzonym węgorzem, a także na zapiekankę z różnych rodzajów kapusty, wędzonego węgorza i puree z ziemniaków.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy - magazyn kulinarny - dziś, 28 sierpnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia bigosu - magazyn kulinarny - dziś, 28 sierpnia 7:40
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Żurawina nie tylko dla głuszca - magazyn kulinarny - dziś, 28 sierpnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Wielkopolskie kluchy na łachu - magazyn kulinarny - dziś, 28 sierpnia 17:10
- Okrasa łamie przepisy: W krainie dźwięków i smaków - magazyn kulinarny - dziś, 28 sierpnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Polesia - magazyn kulinarny - dziś, 28 sierpnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Gęś i kaczka na jednym stole - magazyn kulinarny - piątek, 29 sierpnia 11:35
- Okrasa łamie przepisy: Kolorowe oliwy smakowe - magazyn kulinarny - piątek, 29 sierpnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Pyry z gzikiem i plińce z pomoćką - magazyn kulinarny - piątek, 29 sierpnia 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Piernikowa kuchnia Kopernika - magazyn kulinarny - piątek, 29 sierpnia 18:40 i 1 późniejsza emisja