Okrasa łamie przepisy: Skarb mazurskich jezior
W skrócie: | Karol Okrasa zatrzymuje się nad Jeziorakiem. Przyrządza kotlety z ziemniaków i szynki szwarcwaldzkiej z burakami i wędzonym węgorzem oraz zapiekankę z kapusty, wędzonego węgorza i puree z ziemniaków. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 20 października pojutrze |
18:40 | TVP Rozrywka (z napisami) |
wtorek, 21 października za 3 dni |
7:10 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa zatrzymuje się nad najdłuższym jeziorem w Polsce, Jeziorakiem. Tam przygotowuje dania z wędzonego węgorza, który uznawany jest za największy skarb mazurskich jezior. Mistrz kuchni dzieli się przepisami m.in. na kotlety z ziemniaków i szynki szwarcwaldzkiej z sałatką z buraków i wędzonym węgorzem, a także na zapiekankę z różnych rodzajów kapusty, wędzonego węgorza i puree z ziemniaków.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na grzybobraniu - magazyn kulinarny - dziś, 18 października 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kaszubskie przysmaki z dziczyzny - magazyn kulinarny - dziś, 18 października 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wrocławski bigos - magazyn kulinarny - dziś, 18 października 8:20 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna - magazyn kulinarny - dziś, 18 października 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Inne kluski śląskie - magazyn kulinarny - dziś, 18 października 14:25 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Spotkanie z trawą żubrową - magazyn kulinarny - dziś, 18 października 15:25 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Moja kuchnia warszawska - magazyn kulinarny - dziś, 18 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Zimne sosy jogurtowe - magazyn kulinarny - dziś, 18 października 21:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kaszubskie żytnie pieczywo - magazyn kulinarny - niedziela, 19 października 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Morskie grillowanie - magazyn kulinarny - niedziela, 19 października 12:00