Okrasa łamie przepisy: Skarb mazurskich jezior
W skrócie: | Karol Okrasa zatrzymuje się nad Jeziorakiem. Przyrządza kotlety z ziemniaków i szynki szwarcwaldzkiej z burakami i wędzonym węgorzem oraz zapiekankę z kapusty, wędzonego węgorza i puree z ziemniaków. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa zatrzymuje się nad najdłuższym jeziorem w Polsce, Jeziorakiem. Tam przygotowuje dania z wędzonego węgorza, który uznawany jest za największy skarb mazurskich jezior. Mistrz kuchni dzieli się przepisami m.in. na kotlety z ziemniaków i szynki szwarcwaldzkiej z sałatką z buraków i wędzonym węgorzem, a także na zapiekankę z różnych rodzajów kapusty, wędzonego węgorza i puree z ziemniaków.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Sosy ze świeżych ziół - magazyn kulinarny - dziś, 12 maja 7:15 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Pieczarki na trzy sposoby - magazyn kulinarny - dziś, 12 maja 7:50 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniana brukiew - magazyn kulinarny - dziś, 12 maja 12:05 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Blisko do talerza - magazyn kulinarny - poniedziałek, 13 maja 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - poniedziałek, 13 maja 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Gęś jak malowana - magazyn kulinarny - poniedziałek, 13 maja 8:15
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na Wiśle - magazyn kulinarny - poniedziałek, 13 maja 11:15 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Polska kaszanka - magazyn kulinarny - poniedziałek, 13 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Pyry z gzikiem i plińce z pomoćką - magazyn kulinarny - poniedziałek, 13 maja 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - poniedziałek, 13 maja 18:40 i 3 późniejsze emisje