Okrasa łamie przepisy: Sandomierz pachnący serem
W skrócie: | Karol odwiedza Sandomierz, gdzie każdego roku odbywa się festiwal 'Czas dobrego sera'. W ogrodzie na terenie klasztoru dominikanów przygotowuje zapiekankę z duszonej z warzywami wołowiny. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol odwiedza Sandomierz, gdzie każdego roku odbywa się festiwal "Czas dobrego sera". W ogrodzie na terenie klasztoru dominikanów przygotowuje zapiekankę z duszonej z warzywami wołowiny i rumianą skórką z sera i kukurydzy, pieczonego w liściach winogron łososia w sosie serowym, a także wątróbkę drobiową, smażoną z malinami i młodą cebulką, podaną z chipsami z sera dojrzewającego.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Smak jesiennych wykopków - magazyn kulinarny - dziś, 19 maja 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Ryby z dawnej Wisły - magazyn kulinarny - dziś, 19 maja 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne smardze - magazyn kulinarny - dziś, 19 maja 11:15 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe kluski z serem - magazyn kulinarny - dziś, 19 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniane mirabelki - magazyn kulinarny - dziś, 19 maja 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kociewskie smakołyki - magazyn kulinarny - dziś, 19 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Podlaskie pierogi z serem - magazyn kulinarny - dziś, 19 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Niecodzienna kukurydza - magazyn kulinarny - dziś, 19 maja 21:55
- Okrasa łamie przepisy: Z żuławskiego mleka - magazyn kulinarny - wtorek, 20 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na dziko - magazyn kulinarny - wtorek, 20 maja 16:10