Okrasa łamie przepisy: Sandomierz pachnący serem
W skrócie: | Karol odwiedza Sandomierz, gdzie każdego roku odbywa się festiwal 'Czas dobrego sera'. W ogrodzie na terenie klasztoru dominikanów przygotowuje zapiekankę z duszonej z warzywami wołowiny. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol odwiedza Sandomierz, gdzie każdego roku odbywa się festiwal "Czas dobrego sera". W ogrodzie na terenie klasztoru dominikanów przygotowuje zapiekankę z duszonej z warzywami wołowiny i rumianą skórką z sera i kukurydzy, pieczonego w liściach winogron łososia w sosie serowym, a także wątróbkę drobiową, smażoną z malinami i młodą cebulką, podaną z chipsami z sera dojrzewającego.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Ryby z dawnej Wisły - magazyn kulinarny - dziś, 21 maja 7:30
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia na ziarnku grochu - magazyn kulinarny - dziś, 21 maja 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Sosy ze świeżych ziół - magazyn kulinarny - dziś, 21 maja 8:20
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Kielecczyzny - magazyn kulinarny - dziś, 21 maja 12:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Owoce po nalewkach - magazyn kulinarny - dziś, 21 maja 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Pieczarki na trzy sposoby - magazyn kulinarny - dziś, 21 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na Wiśle - magazyn kulinarny - środa, 22 maja 7:00 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Własnoręcznie przygotowane konserwy - magazyn kulinarny - środa, 22 maja 7:30
- Okrasa łamie przepisy: Szybki grill - magazyn kulinarny - środa, 22 maja 12:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - środa, 22 maja 14:50