Okrasa łamie przepisy: Różne oblicza kaczki

Okrasa łamie przepisy: Różne oblicza kaczki

magazyn kulinarny Polska 2014   b.o.
W skrócie:Karol dzieli się przepisami na dania z kaczki, jednego z polskich przysmaków narodowych. Przygotowuje hamburgery z tego mięsa z kaszą, podane na pieczonych plackach żytnich oraz kaczy bigos.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
piątek, 3 października
za 10 dni
18:40 TVP Rozrywka (z napisami)
poniedziałek, 6 października
za 13 dni
7:10 TVP Rozrywka (z napisami)

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol dzieli się przepisami na dania z kaczki, jednego z polskich przysmaków narodowych. Przygotowuje hamburgery z kaczego mięsa z kaszą, podane na własnoręcznie upieczonych na blasze plackach żytnich, zapiekany w glinianym naczyniu kaczy bigos, a także kebaby z kaczki, z cebulą i papryką, podane w pszennych tortillach z ostrym sosem.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także