Okrasa łamie przepisy: Lekkie i szybkie dania
W skrócie: | Kucharz wyrusza na Pomorze, nad rzekę Wieprzę. Okrasa przyrządzi indyka z makaronem ryżowym, cukinią, kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi. Druga propozycja to pieczony pstrąg łososiowy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa przygotuje proste potrawy, które będą jednocześnie lekkostrawne i bogate w składniki odżywcze. Dania dedykowane są zwłaszcza osobom uprawiającym sport. Kucharz wyrusza na Pomorze, nad rzekę Wieprzę. Okolica zachęca do biegania po lesie, jeżdżenia na rowerze czy spływów kajakowych. Okrasa przyrządzi indyka z makaronem ryżowym, cukinią, kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi. Druga propozycja to pieczony pstrąg łososiowy z okolicznych gospodarstw rybnych, podany z sałatką z pieczonego bakłażana i papryki. Następnie przygotuje pierś indyka z burakami i ciecierzycą w sosie curry z mlekiem kokosowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 0:30 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Ryby na przednówku - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 7:20
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia zachodnich Mazur - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Morskie grillowanie - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 8:20
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 11:35 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Potrawy z młodej kapusty - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Dorsz w górach - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: W neolitycznym garnku - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Mięczaki na polskim stole - magazyn kulinarny - sobota, 27 kwietnia 7:15