Okrasa łamie przepisy: Lekkie i szybkie dania
W skrócie: | Kucharz wyrusza na Pomorze, nad rzekę Wieprzę. Okrasa przyrządzi indyka z makaronem ryżowym, cukinią, kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi. Druga propozycja to pieczony pstrąg łososiowy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa przygotuje proste potrawy, które będą jednocześnie lekkostrawne i bogate w składniki odżywcze. Dania dedykowane są zwłaszcza osobom uprawiającym sport. Kucharz wyrusza na Pomorze, nad rzekę Wieprzę. Okolica zachęca do biegania po lesie, jeżdżenia na rowerze czy spływów kajakowych. Okrasa przyrządzi indyka z makaronem ryżowym, cukinią, kiełkami fasoli i orzeszkami ziemnymi. Druga propozycja to pieczony pstrąg łososiowy z okolicznych gospodarstw rybnych, podany z sałatką z pieczonego bakłażana i papryki. Następnie przygotuje pierś indyka z burakami i ciecierzycą w sosie curry z mlekiem kokosowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Powszednia, choć niezwykła mąka - magazyn kulinarny - dziś, 16 sierpnia 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smak jesiennych wykopków - magazyn kulinarny - dziś, 16 sierpnia 17:10
- Okrasa łamie przepisy: W tatarskim kociołku - magazyn kulinarny - niedziela, 17 sierpnia 7:20
- Okrasa łamie przepisy: Mazurskie sałatki ziemniaczane - magazyn kulinarny - niedziela, 17 sierpnia 7:40
- Okrasa łamie przepisy: W klasztornym garnku - magazyn kulinarny - niedziela, 17 sierpnia 7:55 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniany agrest i porzeczki - magazyn kulinarny - niedziela, 17 sierpnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kwiaty i zioła na talerzu - magazyn kulinarny - niedziela, 17 sierpnia 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smażenie powideł - magazyn kulinarny - poniedziałek, 18 sierpnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie - magazyn kulinarny - poniedziałek, 18 sierpnia 11:15 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: W pomidorowym królestwie - magazyn kulinarny - poniedziałek, 18 sierpnia 12:00