Okrasa łamie przepisy: Kuchnia pachnąca ziołami
magazyn kulinarny Polska 2015
W skrócie: | Kucharz zaprezentuje, jak uprawiane są zioła, które stanowią obowiązkowy składnik każdej potrawy. Nie tylko zdobią danie, lecz także wzbogacają smak i aromat, dostarczają też witamin i mikroelementów. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Kucharz zaprezentuje, jak uprawiane są świeże zioła, które stanowią obowiązkowy składnik każdej potrawy. Nie tylko zdobią danie, lecz także wzbogacają smak i aromat. Ponadto dostarczają witamin i mikroelementów niezbędnych dla zdrowia.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Żołnierskie dzieje ziemniaka - magazyn kulinarny - dziś, 26 sierpnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Śniadanie na polanie - magazyn kulinarny - dziś, 26 sierpnia 7:40
- Okrasa łamie przepisy: Zimne ryby na Biebrzy - magazyn kulinarny - dziś, 26 sierpnia 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Lubelskie cebularze - magazyn kulinarny - dziś, 26 sierpnia 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia żydowska, czyli dawna kuchnia polska - magazyn kulinarny - dziś, 26 sierpnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kipi kasza - magazyn kulinarny - dziś, 26 sierpnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Bieszczadzkie dzikie zioła - magazyn kulinarny - środa, 27 sierpnia 7:00
- Okrasa łamie przepisy: Gęś i kaczka na jednym stole - magazyn kulinarny - środa, 27 sierpnia 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniane potrawy Lubelszczyzny - magazyn kulinarny - środa, 27 sierpnia 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy - magazyn kulinarny - środa, 27 sierpnia 18:40 i 1 późniejsza emisja