Okrasa łamie przepisy: Królik po polsku
W skrócie: | Karol Okrasa bierze na kulinarny warsztat mięso królicze. Kucharz przyrządza combry z królika pieczone w szynce dojrzewającej. Druga propozycja to królik duszony w kapuście z pomidorami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa bierze na swój kulinarny warsztat mięso królika, które w Polsce jest trochę zapomniane, za to we Francji czy Niemczech uchodzi za niezwykle wartościowe. Jako pierwszą potrawę kucharz przyrządza combry z królika, pieczone w szynce dojrzewającej, podane na sałatce z sosem malinowym. Jego druga propozycja to królik duszony w kapuście z pomidorami, zaś trzecia - ragout z królika podany z makaronem i brukselką.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Gąska z gąską - magazyn kulinarny - dziś, 14 maja 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - dziś, 14 maja 7:45 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Mięczaki na polskim stole - magazyn kulinarny - dziś, 14 maja 8:15
- Okrasa łamie przepisy: Pasternak na polski stół - magazyn kulinarny - dziś, 14 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Złoty rokitnik - magazyn kulinarny - dziś, 14 maja 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne pędy chmielu - magazyn kulinarny - dziś, 14 maja 18:40 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Mniej cukru, więcej zdrowia - magazyn kulinarny - dziś, 14 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna - magazyn kulinarny - środa, 15 maja 7:30
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia zachodnich Mazur - magazyn kulinarny - środa, 15 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - środa, 15 maja 14:50