Okrasa łamie przepisy: Królik po polsku
W skrócie: | Karol Okrasa bierze na kulinarny warsztat mięso królicze. Kucharz przyrządza combry z królika pieczone w szynce dojrzewającej. Druga propozycja to królik duszony w kapuście z pomidorami. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa bierze na swój kulinarny warsztat mięso królika, które w Polsce jest trochę zapomniane, za to we Francji czy Niemczech uchodzi za niezwykle wartościowe. Jako pierwszą potrawę kucharz przyrządza combry z królika, pieczone w szynce dojrzewającej, podane na sałatce z sosem malinowym. Jego druga propozycja to królik duszony w kapuście z pomidorami, zaś trzecia - ragout z królika podany z makaronem i brukselką.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Inspiracje dubajską czekoladą - magazyn kulinarny - dziś, 17 czerwca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Trzy razy ziemniaki - magazyn kulinarny - dziś, 17 czerwca 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kwiaty czarnego bzu - magazyn kulinarny - środa, 18 czerwca 7:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie - magazyn kulinarny - środa, 18 czerwca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia z leśnych nasion - magazyn kulinarny - środa, 18 czerwca 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne sałatki z grilla - magazyn kulinarny - środa, 18 czerwca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Domowe keczupy - magazyn kulinarny - środa, 18 czerwca 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Ryby na leśny sposób - magazyn kulinarny - czwartek, 19 czerwca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Chłodniki na zimny maj - magazyn kulinarny - czwartek, 19 czerwca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Jurajskie pieczonki - magazyn kulinarny - czwartek, 19 czerwca 19:15 i 1 późniejsza emisja