Okrasa łamie przepisy: Królik po polsku
| W skrócie: | Karol Okrasa bierze na kulinarny warsztat mięso królicze. Kucharz przyrządza combry z królika pieczone w szynce dojrzewającej. Druga propozycja to królik duszony w kapuście z pomidorami. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa bierze na swój kulinarny warsztat mięso królika, które w Polsce jest trochę zapomniane, za to we Francji czy Niemczech uchodzi za niezwykle wartościowe. Jako pierwszą potrawę kucharz przyrządza combry z królika, pieczone w szynce dojrzewającej, podane na sałatce z sosem malinowym. Jego druga propozycja to królik duszony w kapuście z pomidorami, zaś trzecia - ragout z królika podany z makaronem i brukselką.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniana brukiew - magazyn kulinarny - dziś, 18 grudnia 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe grzybowniczki - magazyn kulinarny - dziś, 18 grudnia 18:40 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy - magazyn kulinarny - dziś, 18 grudnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Hałuszki podlaskie - magazyn kulinarny - piątek, 19 grudnia 8:20 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Największe kartacze - magazyn kulinarny - piątek, 19 grudnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Na polskim transatlantyku - magazyn kulinarny - piątek, 19 grudnia 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Hałuszki podlaskie - magazyn kulinarny - piątek, 19 grudnia 18:40
- Okrasa łamie przepisy: W krainie dźwięków i smaków - magazyn kulinarny - piątek, 19 grudnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe kluski z serem - magazyn kulinarny - sobota, 20 grudnia 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Z żuławskiego mleka - magazyn kulinarny - sobota, 20 grudnia 7:45 i 1 późniejsza emisja
