Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa udaje się w okolice Lubawy na Mazurach, gdzie przygotowuje dwa dania: halibuta pieczonego w liściach kapusty z sosem z kaczki oraz tradycyjną zupę czerninę.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Blisko do talerza - magazyn kulinarny - dziś, 6 listopada 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Szybkie owocowe konfitury - magazyn kulinarny - dziś, 6 listopada 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia wielkopolska - kefir - magazyn kulinarny - dziś, 6 listopada 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Jurajskie pieczonki - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 8:20 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Pomarańcze i mandarynki - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Z ziemi włoskiej do Polski - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Steki z polskiej wołowiny - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: W garnku piwowara - magazyn kulinarny - sobota, 8 listopada 7:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia nad Drwęcą - magazyn kulinarny - sobota, 8 listopada 7:50 i 1 późniejsza emisja
