Okrasa łamie przepisy: Jaja na Wielkanoc
W skrócie: | Karol rusza tropem wielkanocnych smakołyków. Trafia do miejscowości Luszkowo niedaleko Świdnicy, gdzie w odrestaurowanej chacie krytej strzechą mieszka pan Zdzisław - tutejszy mistrz bab drożdżowych. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol rusza tropem wielkanocnych smakołyków. Trafia do miejscowości Luszkowo niedaleko Świdnicy, gdzie w odrestaurowanej chacie krytej strzechą mieszka pan Zdzisław - tutejszy mistrz bab drożdżowych. Cukiernik amator zdradzi zawodowemu kucharzowi sekret swych wypieków, które piecze w stuletnich formach, jak przed wiekami jego pradziadowie. Karol w warunkach polowych przygotuje trzy świąteczne dania. Jak zawsze do tradycji przemyci coś od siebie. W menu szefa kuchni znajdą się: kwaśny biały barszcz z wędzonką, warzywa zapiekane z jajkami oraz kanapka z jajkiem, zieloną sałatką i podpieczonym dorszem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Nowe sałatki rybne - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 7:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia mazurska - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Smak mięsa z kością - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Na ogórkowym polu - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smak pędów sosny - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 16:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia orawska - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pomorska jagnięcina - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Na jagody - magazyn kulinarny - czwartek, 1 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - czwartek, 1 maja 16:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Bieszczadzkie inspiracje - magazyn kulinarny - czwartek, 1 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja