Okrasa łamie przepisy: Gęś w soli
magazyn kulinarny Polska 2015
W skrócie: | W Ciechocinku Karol Okrasa opowiada o tężniach. W scenerii dawnej warzelni soli, w której tę popularną przyprawę pozyskuje się metodami sprzed dwustu lat, przygotowuje m.in. smaczne potrawy z gęsi. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wybiera się z wizytą do Ciechocinka, by opowiedzieć o tamtejszych tężniach. W scenerii dawnej warzelni soli, w której tę popularną przyprawę pozyskuje się metodami sprzed dwustu lat, przygotowuje m.in. smaczne potrawy z gęsi.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Spotkanie z trawą żubrową - magazyn kulinarny - dziś, 22 października 7:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Pieprzno i szafranno - magazyn kulinarny - dziś, 22 października 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Pstrąg - magazyn kulinarny - dziś, 22 października 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Opowieść o forszmaku - magazyn kulinarny - dziś, 22 października 8:20
- Okrasa łamie przepisy: Jak jeść by dłużej żyć - magazyn kulinarny - dziś, 22 października 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Obiad z resztek - magazyn kulinarny - dziś, 22 października 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Grillowanie na trzy sposoby - magazyn kulinarny - dziś, 22 października 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ryby morskie - magazyn kulinarny - dziś, 22 października 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Biowarzywa na stół - magazyn kulinarny - czwartek, 23 października 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Gęś i kaczka na jednym stole - magazyn kulinarny - czwartek, 23 października 17:10