Okrasa łamie przepisy: Bieszczadzkie dzikie zioła
W skrócie: | Kucharz wyrusza w Bieszczady. Nad Rabiańskim Potokiem przygotuje kilka potraw z dodatkiem miejscowych dziko rosnących ziół. Będą m.in. zupa gulaszowa i pieczone na patyku nad ogniem pstrągi. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Kucharz wyrusza w Bieszczady. Nad Rabiańskim Potokiem przygotuje kilka potraw z dodatkiem miejscowych dziko rosnących ziół. Będą: zupa gulaszowa na gęsi wzbogacona aromatem barszczu zwyczajnego, pieczone na patyku nad ogniem pstrągi podane ze smażonymi grzybami aromatyzowanymi lebiodką oraz grzanki ze słodką pastą z twarogu i mięty długolistnej i bieszczadzkimi jeżynami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Świeże ryby z Bałtyku - magazyn kulinarny - dziś, 4 maja 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia rowerowa - magazyn kulinarny - dziś, 4 maja 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia pachnąca serem - magazyn kulinarny - dziś, 4 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Śniadanie na polanie - magazyn kulinarny - poniedziałek, 5 maja 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Polska borówka amerykańska - magazyn kulinarny - poniedziałek, 5 maja 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne sałatki z grilla - magazyn kulinarny - poniedziałek, 5 maja 11:15 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniany agrest i porzeczki - magazyn kulinarny - poniedziałek, 5 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Czas na szparagi - magazyn kulinarny - poniedziałek, 5 maja 16:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kipi kasza - magazyn kulinarny - poniedziałek, 5 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Szczupak nad Jeziorakiem - magazyn kulinarny - poniedziałek, 5 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja