Okrasa łamie przepisy: Bieszczadzkie dzikie zioła
| W skrócie: | Kucharz wyrusza w Bieszczady. Nad Rabiańskim Potokiem przygotuje kilka potraw z dodatkiem miejscowych dziko rosnących ziół. Będą m.in. zupa gulaszowa i pieczone na patyku nad ogniem pstrągi. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Kucharz wyrusza w Bieszczady. Nad Rabiańskim Potokiem przygotuje kilka potraw z dodatkiem miejscowych dziko rosnących ziół. Będą: zupa gulaszowa na gęsi wzbogacona aromatem barszczu zwyczajnego, pieczone na patyku nad ogniem pstrągi podane ze smażonymi grzybami aromatyzowanymi lebiodką oraz grzanki ze słodką pastą z twarogu i mięty długolistnej i bieszczadzkimi jeżynami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Suszone wspomnienia z Borów Tucholskich - magazyn kulinarny - dziś, 3 grudnia 7:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Dawne ziarna na talerzu - magazyn kulinarny - dziś, 3 grudnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kapłony w Wilanowie - magazyn kulinarny - dziś, 3 grudnia 7:40
- Okrasa łamie przepisy: Fasole zamiast ziemniaka - magazyn kulinarny - dziś, 3 grudnia 8:20
- Okrasa łamie przepisy: Dorsz w górach - magazyn kulinarny - dziś, 3 grudnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia zachodnich Mazur - magazyn kulinarny - dziś, 3 grudnia 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Podlasie pachnące serem - magazyn kulinarny - dziś, 3 grudnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia na wodzie termalnej - magazyn kulinarny - dziś, 3 grudnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kiszonki z Beskidu Niskiego - magazyn kulinarny - czwartek, 4 grudnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Opowieść o naleśnikach - magazyn kulinarny - czwartek, 4 grudnia 17:10
