Okrasa łamie przepisy: Bieszczadzkie dzikie zioła
W skrócie: | Kucharz wyrusza w Bieszczady. Nad Rabiańskim Potokiem przygotuje kilka potraw z dodatkiem miejscowych dziko rosnących ziół. Będą m.in. zupa gulaszowa i pieczone na patyku nad ogniem pstrągi. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 28 maja za 11 dni |
12:00 | TVP Kobieta |
czwartek, 30 maja za 13 dni |
18:40 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Kucharz wyrusza w Bieszczady. Nad Rabiańskim Potokiem przygotuje kilka potraw z dodatkiem miejscowych dziko rosnących ziół. Będą: zupa gulaszowa na gęsi wzbogacona aromatem barszczu zwyczajnego, pieczone na patyku nad ogniem pstrągi podane ze smażonymi grzybami aromatyzowanymi lebiodką oraz grzanki ze słodką pastą z twarogu i mięty długolistnej i bieszczadzkimi jeżynami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na Wiśle - magazyn kulinarny - dziś, 17 maja 11:35 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kiszonki z Beskidu Niskiego - magazyn kulinarny - dziś, 17 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Trzy kotlety - magazyn kulinarny - dziś, 17 maja 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Zamorskie produkty na polskim stole - magazyn kulinarny - dziś, 17 maja 18:40 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Banany zamiast ziemniaków - magazyn kulinarny - dziś, 17 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pieczarki na trzy sposoby - magazyn kulinarny - sobota, 18 maja 7:15 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - sobota, 18 maja 7:30 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ślady holenderskie na polskim stole - magazyn kulinarny - sobota, 18 maja 7:50 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: W starej piekarni - magazyn kulinarny - sobota, 18 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Dzikie kanapki z ognia - magazyn kulinarny - sobota, 18 maja 14:25 i 5 późniejszych emisji