Okrasa łamie przepisy: Zimowe grzybobranie
| W skrócie: | Po grzybobraniu mistrz kuchni przygotuje: makaron z pesto z dzikich roślin, rybę z sałatką i grzybami, a także polędwiczkę wieprzową w asyście grzybów i puree z ziemniaków i kapusty. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol udowadnia, że na grzybobranie można wybrać się także zimą. Ta pora roku sprzyja tym amatorom leśnych poszukiwań, którzy chcą mieć w swoich koszykach rzadkie okazy, m.in. boczniaki, płomienice zimowe czy ucha bzowe. W przeczesywaniu leśnych zakątków towarzyszy kucharzowi specjalista od dzikich grzybów i roślin. Po intensywnym spacerze czas na gotowanie. Mistrz kuchni przygotuje trzy smakowite dania: makaron z pesto z dzikich roślin, rybę z kolorową ciepłą sałatką i grzybami oraz polędwiczkę wieprzową w asyście grzybów i puree z ziemniaków i kapusty.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Francuskie tropy w mazurskiej kuchni - magazyn kulinarny - dziś, 6 listopada 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia śląska - magazyn kulinarny - dziś, 6 listopada 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia na kościach - magazyn kulinarny - dziś, 6 listopada 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Blisko do talerza - magazyn kulinarny - dziś, 6 listopada 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Szybkie owocowe konfitury - magazyn kulinarny - dziś, 6 listopada 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia wielkopolska - kefir - magazyn kulinarny - dziś, 6 listopada 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Jurajskie pieczonki - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 8:20 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Pomarańcze i mandarynki - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Z ziemi włoskiej do Polski - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 18:40 i 1 późniejsza emisja
