Okrasa łamie przepisy: Pieczone kurczaki na nowo
W skrócie: | Karol Okrasa wyruszy w okolice Żuromina, gdzie w dworku nad Wkrą ugotuje letni obiad. Pokaże, jak przyrządzić mięso drobiowe. Zaserwuje pieczonego kurczaka, faszerowanego wątróbką, warzywami i kaszą. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wyrusza w okolice Żuromina, gdzie w dworku nad Wkrą przyrządzi letni obiad. Kucharz pokaże, jak smakowicie przyrządzić mięso drobiowe. Pierwszą potrawą będzie pieczony w całości kurczak, faszerowany wątróbką, warzywami i kaszą. Do tego zaserwuje gruszki z serem pleśniowym i sosem balsamicznym. Następnie przyrządzi kurczaka w marynacie cytrynowej, podanego z komosą ryżową i botwiną.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Dzikie kanapki z ognia - magazyn kulinarny - dziś, 18 maja 14:25 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne pędy chmielu - magazyn kulinarny - dziś, 18 maja 16:25 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Niezwykły czosnek niedźwiedzi - magazyn kulinarny - dziś, 18 maja 22:05
- Okrasa łamie przepisy: Ślady holenderskie na polskim stole - magazyn kulinarny - niedziela, 19 maja 7:15 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Sery z Żuław - magazyn kulinarny - niedziela, 19 maja 7:45 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Zamorskie produkty na polskim stole - magazyn kulinarny - niedziela, 19 maja 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Mazowsza - magazyn kulinarny - poniedziałek, 20 maja 7:30
- Okrasa łamie przepisy: Banany zamiast ziemniaków - magazyn kulinarny - poniedziałek, 20 maja 8:20
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia na ziarnku grochu - magazyn kulinarny - poniedziałek, 20 maja 12:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia na kościach - magazyn kulinarny - poniedziałek, 20 maja 16:10