Okrasa łamie przepisy: Pieczenie dzika
W skrócie: | Karol Okrasa zaprasza na potrawy przygotowane z mięsa dzika. Kucharz postara się wyjaśnić, dlaczego warto jeść takie mięso, opowie o jego walorach smakowych i sposobach jego przyrządzania. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
W tym dzisiejszym odcinku Karol Okrasa zaprasza na potrawy przygotowane z mięsa dzika. Kucharz postara się wyjaśnić dlaczego warto jeść takie mięso, opowie o jego walorach smakowych i sposobach jego przygotowania oraz podawania. Pierwszą potrawą jaką zaprezentuje będzie kiełbasa przyrządzona na dwa sposoby. Kolejnym daniem będzie podany z kapustą kotlet hamburski z mięsa dzika. Na zakończenie zaprezentuje pieczoną łopatkę dzika.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Las - największa spiżarnia - magazyn kulinarny - dziś, 14 sierpnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewska kuchnia myśliwska - magazyn kulinarny - dziś, 14 sierpnia 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: W podlaskim ogrodzie ziołowym - magazyn kulinarny - dziś, 14 sierpnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Gęś z jabłkami inaczej - magazyn kulinarny - dziś, 14 sierpnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia śląska - magazyn kulinarny - dziś, 14 sierpnia 19:15 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: W śliwkowym sadzie - magazyn kulinarny - piątek, 15 sierpnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smażenie powideł - magazyn kulinarny - piątek, 15 sierpnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kwiaty i zioła na talerzu - magazyn kulinarny - piątek, 15 sierpnia 19:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Ekologiczne nowalijki - magazyn kulinarny - sobota, 16 sierpnia 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Na ogórkowym polu - magazyn kulinarny - sobota, 16 sierpnia 7:35