Okrasa łamie przepisy: Pieczenie dzika
W skrócie: | Karol Okrasa zaprasza na potrawy przygotowane z mięsa dzika. Kucharz postara się wyjaśnić, dlaczego warto jeść takie mięso, opowie o jego walorach smakowych i sposobach jego przyrządzania. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
W tym dzisiejszym odcinku Karol Okrasa zaprasza na potrawy przygotowane z mięsa dzika. Kucharz postara się wyjaśnić dlaczego warto jeść takie mięso, opowie o jego walorach smakowych i sposobach jego przygotowania oraz podawania. Pierwszą potrawą jaką zaprezentuje będzie kiełbasa przyrządzona na dwa sposoby. Kolejnym daniem będzie podany z kapustą kotlet hamburski z mięsa dzika. Na zakończenie zaprezentuje pieczoną łopatkę dzika.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia mazurska - magazyn kulinarny - dziś, 9 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniane potrawy Lubelszczyzny - magazyn kulinarny - dziś, 9 maja 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - dziś, 9 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pięknie zalane potrawy - magazyn kulinarny - dziś, 9 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 9 na 10 maja 0:30 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Gęś w czereśniach - magazyn kulinarny - piątek, 10 maja 7:20
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne pędy chmielu - magazyn kulinarny - piątek, 10 maja 11:35 i 6 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia orawska - magazyn kulinarny - piątek, 10 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Wielkopolskie kluchy na łachu - magazyn kulinarny - piątek, 10 maja 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - piątek, 10 maja 18:40 i 3 późniejsze emisje