x
Okrasa łamie przepisy: Od żniw do chleba

Okrasa łamie przepisy: Od żniw do chleba

magazyn kulinarny Polska   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa udaje się do położonej na obrzeżach Puszczy Białowieskiej miejscowości Suszczy Borek. Na miejscu spotyka Władysława Grykę, który przyrządza znakomite wędliny z owiec.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa udaje się do położonej na obrzeżach Puszczy Białowieskiej miejscowości Suszczy Borek. Na miejscu spotyka Władysława Grykę, który m.in. przyrządza znakomite wędliny z hodowanych owiec. Kucharz przygotowuje dla niego i pozostałych żniwiarzy dwie potrawy z baraniny, mielone kotlety baranie z żytnim chlebem podane z sosem pomidorowym oraz pieczony udziec barani, faszerowany żytnim chlebem i rozmarynem, podany z sałatką z pieczonych buraków.

Twórcy (pokaż wszystkich)