Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| czwartek, 20 listopada za 12 dni |
19:10 | TVP Rozrywka (z napisami) |
| piątek, 21 listopada za 13 dni |
7:45 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa przygotowuje potrawy z popularnej ryby słodkowodnej, pstrąga, m.in. tatara i filet wędzony na grillu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Fasole zamiast ziemniaka - magazyn kulinarny - dziś, 8 listopada 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniane ryby - magazyn kulinarny - dziś, 8 listopada 14:25 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Jurajskie pieczonki - magazyn kulinarny - dziś, 8 listopada 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na lawendowym wzgórzu - magazyn kulinarny - dziś, 8 listopada 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Suflet z ogniska - magazyn kulinarny - dziś, 8 listopada 21:55 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia nad Drwęcą - magazyn kulinarny - niedziela, 9 listopada 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Z wojskowej menażki - magazyn kulinarny - niedziela, 9 listopada 7:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ryby nad Bugiem - magazyn kulinarny - niedziela, 9 listopada 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Kielecczyzny - magazyn kulinarny - niedziela, 9 listopada 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Z ziemi włoskiej do Polski - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 listopada 7:10
