Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na biwaku
W skrócie: | Miłośnik dobrej kuchni Karol Okrasa wyrusza do miejscowości Kurojady, gdzie przygotuje kilka potraw na świeżym powietrzu. Pierwszą propozycją będzie smaczna zupa z pstrągów i borowików. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 6 sierpnia za 11 dni |
18:40 | TVP Rozrywka (z napisami) |
czwartek, 7 sierpnia za 12 dni |
7:10 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wyrusza do miejscowości Kurojady, gdzie przygotuje kilka potraw na świeżym powietrzu. Pierwszą propozycją będzie zupa z pstrągów i borowików. Większość potrzebnych składników można znaleźć w pobliskich lasach i przepływającej nieopodal rzece Wel. Do przygotowania tej potrawy prowadzący wykorzysta prąd z leśnego młyna przerobionego na ekologiczną elektrownię wodną. Karol Okrasa zaprezentuje także nowy przepis na fasolkę po bretońsku. Przygotowana w kociołku nad ogniskiem kiełbasa zapachnie imbirem, cytryną i świeżą kolendrą. Prowadzący upiecze także pstrąga na kamieniu i poda go z boczkiem oraz cytryną.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kurki na trzy sposoby - magazyn kulinarny - dziś, 26 lipca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smak czarnej porzeczki - magazyn kulinarny - dziś, 26 lipca 14:25
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie - magazyn kulinarny - dziś, 26 lipca 15:25 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Chłodniki na zimny maj - magazyn kulinarny - dziś, 26 lipca 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Ślady holenderskie na polskim stole - magazyn kulinarny - niedziela, 27 lipca 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Sery z Żuław - magazyn kulinarny - niedziela, 27 lipca 7:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wielkopolskie kluchy na łachu - magazyn kulinarny - niedziela, 27 lipca 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Ryby z jeziora Wdzydze - magazyn kulinarny - niedziela, 27 lipca 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Twaróg z Hajnówki - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 lipca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Festiwal ziemniaka - magazyn kulinarny - poniedziałek, 28 lipca 7:45