Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na biwaku
| W skrócie: | Miłośnik dobrej kuchni Karol Okrasa wyrusza do miejscowości Kurojady, gdzie przygotuje kilka potraw na świeżym powietrzu. Pierwszą propozycją będzie smaczna zupa z pstrągów i borowików. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| nie znaleziono żadnej emisji | ||
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wyrusza do miejscowości Kurojady, gdzie przygotuje kilka potraw na świeżym powietrzu. Pierwszą propozycją będzie zupa z pstrągów i borowików. Większość potrzebnych składników można znaleźć w pobliskich lasach i przepływającej nieopodal rzece Wel. Do przygotowania tej potrawy prowadzący wykorzysta prąd z leśnego młyna przerobionego na ekologiczną elektrownię wodną. Karol Okrasa zaprezentuje także nowy przepis na fasolkę po bretońsku. Przygotowana w kociołku nad ogniskiem kiełbasa zapachnie imbirem, cytryną i świeżą kolendrą. Prowadzący upiecze także pstrąga na kamieniu i poda go z boczkiem oraz cytryną.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Trzy omlety - magazyn kulinarny - dziś, 5 listopada 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Francuskie tropy w mazurskiej kuchni - magazyn kulinarny - dziś, 5 listopada 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia śląska - magazyn kulinarny - dziś, 5 listopada 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia na kościach - magazyn kulinarny - czwartek, 6 listopada 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Blisko do talerza - magazyn kulinarny - czwartek, 6 listopada 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Szybkie owocowe konfitury - magazyn kulinarny - czwartek, 6 listopada 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia wielkopolska - kefir - magazyn kulinarny - czwartek, 6 listopada 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Jurajskie pieczonki - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 8:20 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Pomarańcze i mandarynki - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Cysterska kuchnia piwna - magazyn kulinarny - piątek, 7 listopada 17:10
