Okrasa łamie przepisy: Trzy mięsa na grilla
W skrócie: | Karol Okrasa pokazuje, jak przyrządzić różne rodzaje mięs na grilla. Podzieli się przepisem na marynowane szaszłyki z karkówki, żebra wołowe z plackami ziemniaczanym oraz marynowany udziec barani. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Sezon grillowy w zaczyna się w Polsce wraz z nastaniem wiosny. Taka forma spędzania wolnego czasu cieszy się u nas dużą popularnością. Karol Okrasa prezentuje, jak na świeżym powietrzu przygotować trzy rodzaje mięs. Pokaże też różne sposoby grillowania i pieczenia. Najpierw zrobi marynowane szaszłyki z karkówki, podane z surówką z białej kapusty. Następnie przygotuje żebra wołowe z plackami ziemniaczanym. Na koniec przyrządzi marynowany udziec barani z pieca ziemnego.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia z leśnych nasion - magazyn kulinarny - dziś, 14 czerwca 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Z żuławskiego mleka - magazyn kulinarny - dziś, 14 czerwca 14:25 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Polskie wędzonki - magazyn kulinarny - dziś, 14 czerwca 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Ryby z owocami, czyli pstrąg w truskawkach - magazyn kulinarny - dziś, 14 czerwca 21:45 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Obiad w jednym termosie - magazyn kulinarny - niedziela, 15 czerwca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Tajemnice domowej kiełbasy - magazyn kulinarny - niedziela, 15 czerwca 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewska kuchnia myśliwska - magazyn kulinarny - niedziela, 15 czerwca 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kozienickie przysmaki - magazyn kulinarny - niedziela, 15 czerwca 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Patelnia z ogniska - magazyn kulinarny - poniedziałek, 16 czerwca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Jabłka ze starego sadu - magazyn kulinarny - poniedziałek, 16 czerwca 7:45