Okrasa łamie przepisy: Szybkie owocowe konfitury
W skrócie: | Kucharz prezentuje przepisy na konfitury z jabłek i gruszek, które można użyć jako dodatek do mięs. Po potrzebny do wyrobów miód jedzie do Dzierżoniowa, gdzie co roku odbywa się jarmark pszczelarzy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Kucharz prezentuje proste przepisy na konfitury z jabłek i gruszek, które można użyć jako dodatek do potraw mięsnych. Po potrzebny do wyrobów miód udaje się do Dzierżoniowa, gdzie co roku odbywa się jarmark pszczelarzy. Najpierw zaproponuje smażone wątróbki drobiowe. Następnie przyrządzi marynowany w ziołach kotlet cielęcy, podany z upieczonym na blasze podpłomykiem i konfiturą z gruszek.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Śniadanie na polanie - magazyn kulinarny - dziś, 5 maja 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Polska borówka amerykańska - magazyn kulinarny - dziś, 5 maja 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne sałatki z grilla - magazyn kulinarny - dziś, 5 maja 11:15 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniany agrest i porzeczki - magazyn kulinarny - dziś, 5 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Czas na szparagi - magazyn kulinarny - dziś, 5 maja 16:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kipi kasza - magazyn kulinarny - dziś, 5 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Szczupak nad Jeziorakiem - magazyn kulinarny - dziś, 5 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Placki ziemniaczane - magazyn kulinarny - dziś, 5 maja 21:55
- Okrasa łamie przepisy: W pomidorowym królestwie - magazyn kulinarny - wtorek, 6 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Smak pędów sosny - magazyn kulinarny - wtorek, 6 maja 16:15 i 1 późniejsza emisja