Okrasa łamie przepisy: Szybkie owocowe konfitury
W skrócie: | Kucharz prezentuje przepisy na konfitury z jabłek i gruszek, które można użyć jako dodatek do mięs. Po potrzebny do wyrobów miód jedzie do Dzierżoniowa, gdzie co roku odbywa się jarmark pszczelarzy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Kucharz prezentuje proste przepisy na konfitury z jabłek i gruszek, które można użyć jako dodatek do potraw mięsnych. Po potrzebny do wyrobów miód udaje się do Dzierżoniowa, gdzie co roku odbywa się jarmark pszczelarzy. Najpierw zaproponuje smażone wątróbki drobiowe. Następnie przyrządzi marynowany w ziołach kotlet cielęcy, podany z upieczonym na blasze podpłomykiem i konfiturą z gruszek.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Za króla Sasa łyżką kiełbasa - magazyn kulinarny - dziś, 17 października 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Na tropie polskich wędlin - magazyn kulinarny - dziś, 17 października 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Spotkanie z trawą żubrową (26/45) - magazyn kulinarny - dziś, 17 października 8:20
- Okrasa łamie przepisy: Gąska z gąską - magazyn kulinarny - dziś, 17 października 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kiszonki zdrowe i smaczne - magazyn kulinarny - dziś, 17 października 17:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ser, wino i to coś - magazyn kulinarny - dziś, 17 października 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wędzony twaróg - magazyn kulinarny - dziś, 17 października 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na grzybobraniu - magazyn kulinarny - sobota, 18 października 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kaszubskie przysmaki z dziczyzny - magazyn kulinarny - sobota, 18 października 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wrocławski bigos - magazyn kulinarny - sobota, 18 października 8:20 i 1 późniejsza emisja