Okrasa łamie przepisy: Pstrąg
magazyn kulinarny
W skrócie: | Tym razem Karol wykazuje się swoją inwencją i pokazuje, jakie oryginalne potrawy można przygotować ze świeżego pstrąga. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol postanawia przypomnieć potrawę, która kiedyś była polską specjalnością, zupę rybną z pstrąga. Przy okazji udowadnia, że nawet wyglądające mało apetycznie rybie łby mogą stanowić składnik wyśmienitej potrawy. Gośćmi pomysłowego kucharza są właściciele gospodarstwa rybnego, Barbara i Jan Ossowscy.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 9 na 10 maja 0:30 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Gęś w czereśniach - magazyn kulinarny - dziś, 10 maja 7:20
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - dziś, 10 maja 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Pięknie zalane potrawy - magazyn kulinarny - dziś, 10 maja 8:20
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne pędy chmielu - magazyn kulinarny - dziś, 10 maja 11:35 i 6 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia orawska - magazyn kulinarny - dziś, 10 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Wielkopolskie kluchy na łachu - magazyn kulinarny - dziś, 10 maja 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - dziś, 10 maja 18:40 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Gęś jak malowana - magazyn kulinarny - dziś, 10 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Banany zamiast ziemniaków - magazyn kulinarny - sobota, 11 maja 7:15 i 2 późniejsze emisje