Okrasa łamie przepisy: Potrawy pięknie podane
| W skrócie: | Karol Okrasa odwiedza Rafała Bernatowicza w miejscowości Udrzyn nad Bugiem. Mężczyzna wraz z rodziną porzucił życie w mieście. Teraz wytwarza deski, talerze czy miski z rzadkich gatunków drewna. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| piątek, 28 listopada za 8 dni |
18:40 | TVP Rozrywka (z napisami) |
| poniedziałek, 1 grudnia za 11 dni |
7:15 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa odwiedza Rafała Bernatowicza w miejscowości Udrzyn nad Bugiem. Mężczyzna wraz z rodziną porzucił życie w mieście. Teraz wytwarza deski, talerze czy miski z rzadkich gatunków drewna. Na miejscu kucharz przygotuje pieczoną w niskiej temperaturze polędwicę wołową z pesto z cebuli i pieczoną pietruszką. Druga propozycja to wędzona słonina z sosem z kaparów i marynowanego czosnku. Następnie serwuje wędzony tatar z jelenia z jajem przepiórczym i sosem z marynowanych grzybów. Ostatnią potrawą jest szpik wołowy z ziemniaczkami i pesto z suszonych pomidorów. Wszystkie dania podane są pięknie podane na przedmiotach zrobionych przez gospodarza.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Karp czy jesiotr - magazyn kulinarny - dziś, 20 listopada 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne grillowanie z nowalijkami - magazyn kulinarny - dziś, 20 listopada 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Wrapy czy zawijańce? - magazyn kulinarny - dziś, 20 listopada 12:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Dorsz w górach - magazyn kulinarny - dziś, 20 listopada 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Rybne kanapki - magazyn kulinarny - dziś, 20 listopada 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Inne oblicze pstrąga - magazyn kulinarny - dziś, 20 listopada 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Soczewiaki, czyli soczewica na talerzu - magazyn kulinarny - piątek, 21 listopada 8:20 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Opowieść o forszmaku - magazyn kulinarny - piątek, 21 listopada 12:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe kluski z serem - magazyn kulinarny - piątek, 21 listopada 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Brytyjska jagnięcina po polsku - magazyn kulinarny - piątek, 21 listopada 18:40 i 1 późniejsza emisja
