x

Okrasa łamie przepisy: Pieczone kurczaki na nowo

magazyn kulinarny Polska 2015   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa wyruszy w okolice Żuromina, gdzie w dworku nad Wkrą ugotuje letni obiad. Pokaże, jak przyrządzić mięso drobiowe. Zaserwuje pieczonego kurczaka, faszerowanego wątróbką, warzywami i kaszą.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa wyrusza w okolice Żuromina, gdzie w dworku nad Wkrą przyrządzi letni obiad. Kucharz pokaże, jak smakowicie przyrządzić mięso drobiowe. Pierwszą potrawą będzie pieczony w całości kurczak, faszerowany wątróbką, warzywami i kaszą. Do tego zaserwuje gruszki z serem pleśniowym i sosem balsamicznym. Następnie przyrządzi kurczaka w marynacie cytrynowej, podanego z komosą ryżową i botwiną.

Twórcy (pokaż wszystkich)