Okrasa łamie przepisy: Pieczone kurczaki na nowo
W skrócie: | Karol Okrasa wyruszy w okolice Żuromina, gdzie w dworku nad Wkrą ugotuje letni obiad. Pokaże, jak przyrządzić mięso drobiowe. Zaserwuje pieczonego kurczaka, faszerowanego wątróbką, warzywami i kaszą. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wyrusza w okolice Żuromina, gdzie w dworku nad Wkrą przyrządzi letni obiad. Kucharz pokaże, jak smakowicie przyrządzić mięso drobiowe. Pierwszą potrawą będzie pieczony w całości kurczak, faszerowany wątróbką, warzywami i kaszą. Do tego zaserwuje gruszki z serem pleśniowym i sosem balsamicznym. Następnie przyrządzi kurczaka w marynacie cytrynowej, podanego z komosą ryżową i botwiną.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Bieszczadzkie inspiracje - magazyn kulinarny - dziś, 2 maja 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Na flądry do Ustki - magazyn kulinarny - dziś, 2 maja 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne sałatki z grilla - magazyn kulinarny - dziś, 2 maja 11:35 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: W podlaskim ogrodzie ziołowym - magazyn kulinarny - dziś, 2 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - dziś, 2 maja 16:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Śniadanie na polanie - magazyn kulinarny - dziś, 2 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Polska borówka amerykańska - magazyn kulinarny - dziś, 2 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Ryby w marynatach - magazyn kulinarny - sobota, 3 maja 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Świeże ryby z Bałtyku - magazyn kulinarny - sobota, 3 maja 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Białe sosy - magazyn kulinarny - sobota, 3 maja 8:05 i 1 późniejsza emisja