Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna dla pań
| W skrócie: | Karol Okrasa udaje się na polowanie w towarzystwie kobiet, których pasją jest myślistwo. Kucharz rozprawia się z mitami dotyczącymi dziczyzny. Warto sięgać po tego rodzaju mięso, ponieważ jest zdrowe. |
|---|
Oglądaj w telewizji
| Data | Godzina | Stacja |
| czwartek, 27 listopada za 7 dni |
18:40 | TVP Rozrywka (z napisami) |
| piątek, 28 listopada za 8 dni |
7:10 | TVP Rozrywka (z napisami) |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa udaje się na polowanie w towarzystwie kobiet, których pasją jest myślistwo. Kucharz rozprawia się z wieloma mitami dotyczącymi dziczyzny. Warto sięgać po tego rodzaju mięso, ponieważ jest smaczne i zdrowe. Zawiera też niewielką ilość tłuszczu. Najpierw zaproponuje bigos na dziczyźnie z winem i suszonymi śliwkami. Następnie hamburgera z mięsa daniela z ostrym sosem i cebulą. Trzecia propozycja to polędwiczki z dzika, podane w sosie przyrządzonym z wina i kawy.
Twórcy (pokaż wszystkich)
-
Karol Okrasa
gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Karp czy jesiotr - magazyn kulinarny - dziś, 20 listopada 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne grillowanie z nowalijkami - magazyn kulinarny - dziś, 20 listopada 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Wrapy czy zawijańce? - magazyn kulinarny - dziś, 20 listopada 12:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Dorsz w górach - magazyn kulinarny - dziś, 20 listopada 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Rybne kanapki - magazyn kulinarny - dziś, 20 listopada 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Inne oblicze pstrąga - magazyn kulinarny - dziś, 20 listopada 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Soczewiaki, czyli soczewica na talerzu - magazyn kulinarny - piątek, 21 listopada 8:20 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Opowieść o forszmaku - magazyn kulinarny - piątek, 21 listopada 12:00 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Niezwykłe kluski z serem - magazyn kulinarny - piątek, 21 listopada 17:10
- Okrasa łamie przepisy: Brytyjska jagnięcina po polsku - magazyn kulinarny - piątek, 21 listopada 18:40 i 1 późniejsza emisja
